Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mr. Hollywoodot még izgatják a kamerák

Garázs

Mr. Hollywoodot még izgatják a kamerák

Petter Solberg Peugeot 207-essel indul a Montén. Az IRC-ben először.

A Loeb-uralom előtti utolsó ralivilágbajnok, a 2003-as győztes Petter Solberg neve valaha egyet jelentett a Subaruval, az Imprezával, valaha. A Mr. Hollywood becenévre hallgató norvég klasszis a japánok kifarolását követően saját csapattal, privát Citroënekkel vesz részt a WRC-ben – 2011-es programja még nem ismert.

Azt viszont már tudjuk, hogy rajthoz áll a legendás, januári, ráadásul centenáriumi Monte Carló-i ralin, azon a havas-jeges-aszfaltos Montén, amely a Subaru (plusz a Mitsubishi és a Toyota) távozásához hasonlóan kvázi eltűnt a reflektorfényből. Mert már nem WRC-, hanem “csak” IRC-versenynek, S2000-es és N-es gépek csatájának ad otthont.

Hajdanában-danában, Subaruval

Solberg egy olyan autóval indul először (és hogy utoljára-e, még nem tudni), amely abszolút új lesz számára, jelesül egy Peugeot 207-essel. “Meglepődtem, amikor Olivier Quesnel, a Citroën Racing és a Peugeot Sport igazgatója felkeresett a lehetőséggel, de nem mondhattam nemet” – mondta a WRC-ben idén harmadikként végző norvég.

Az egyik legnépszerűbb ralipilóta

“Versenykilométereket, tapasztalatot, egy más közeg megismerését jelenti nekem ez a verseny, és élő közvetítés is lesz pár  szakaszról, ami nagyon izgalmasnak tűnik” – na ja, a fiatalabbik Solberg, Henning öccse mindig is imádta a kamerákat, a kamerák meg őt, innen a Mr. Hollywood név…

Idén C4 WRC-vel tolta

Petter sosem nyert még Montét, ez is motiválhatja, ugyanakkor leszögezte, hogy ez csak egy kitérő, a célja továbbra is a WRC-ben szerepelni és hajtani a bajnoki címért. A 2011-es monacói ralifutamon (január 19-23.) lehet, hogy elindul az 1994-es győztes, már 48 esztendős Francois Delecour is, de Kimi Räikkönen beszervezéséről is pletykálnak.

Meglátjuk, mire lesz képes az IRC-mezőnyben

Az első Montét 1911-ben rendezték, jövőre 78. alkalommal csapatnak a hercegségben. Az IRC (Intercontinental Rally Challenge) idei bajnoka a finn Juho Hänninen, Mikko Markkula duó Skoda Fabia S2000-essel.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés