Connect with us

technokrata

1.6-os turbómotorral támad a Ford

Garázs

1.6-os turbómotorral támad a Ford

A C-Max, az S-Max, a Galaxy és a Mondeo már megkapta, jövőre start-stop rendszer is lesz hozzá.

Az új 1,6 literes Ford EcoBoost motor 160 lóerő teljesítményű és (1600-tól 4000-re fordulatig) 240, átmeneti túltöltéssel 270 Nm nyomatékú változata immáron idehaza is elérhető a megújult S-Maxban, Galaxyban és Mondeóban (plusz a C-Maxban és a Grand C-Maxban 150 lovasként), ráadásul 2011 elején az erőforráshoz start-stop rendszer is párosul.

A négyhengeres motorokból álló EcoBoost család a kisebb, takarékosabb és alacsonyabb CO2-kibocsátású erőforrások új generációja. A globális alkalmazásra szánt motorokat a Ford európai mérnökei fejlesztették ki, s az új, 1,6 literes, Nagy-Britanniában gyártott változat – a spanyolországi gyártású 2,0 literes egység mellett, ami nemrég jelent meg a Ford nagyautóinak kínálatában – a legújabb motortechnológiát alkalmazza, aminek eredményeképpen a fogyasztás és a CO2-kibocsátás 20 százalékkal csökkent a hasonló teljesítményű, de nagyobb lökettérfogatú, hagyományos erőforrásokéhoz képest.

A hatfokozatú manuális váltóval szerelt új Mondeo 1.6 EcoBoost kombinált üzemanyag-fogyasztása például mindössze 6,8 l/100 km, átlagos CO2-kibocsátása pedig 158 g/km. Az alumínimum blokkban három fontos technológia működik együtt: a középre beépített, nagynyomású közvetlen befecskendezés, a kis tehetetlenségű turbófeltöltő és a kettős, független szelepvezérlés.

Új hajtásláncok 2011-ben

2011 elején további hajtásláncok jelennek majd meg a palettán: 1,6 literes EcoBoost (160 LE) motor start-stop rendszerrel, 1,6 literes Duratorq TDCi (115 LE), 1,6 literes Duratorq TDCi (115 LE) motor start-stop rendszerrel, amely a Ford Mondeo ECOnetic bizonyos változataiban 115 g/km CO2-emisszióval is kapható lesz. A 2,2 literes Duratorq TDCi (200 LE) motor hatfokozatú automatikus váltóművel is érkezik.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin