Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Lép a verda?

Ezennel hivatalosan is útjára indul az Automobil.hu valóságshow-blogja.

Ezen a szent helyen mostantól a mi valódi való világunkban történteket próbáljuk megosztani a kedves olvasóval mindenki okulására és remélhetőleg tán örömére is. Olyasmikről fog szólni, amikkel nap mint nap találkozunk, amit látunk-hallunk, és megint csak remélhetőleg ti is megosztanátok velünk, egymással.

Mi, az Automobil.hu dolgozó népe, mint a többi szakújság jómunkásemberei kerek e földön, hetente akár annyi kocsiban ülünk, annyi kocsit vezetünk, amennyit az átlagpógár egy egész év vagy egy élet során – nem büszkeségből, kivagyiságból, pláne nem lenézőleg írom ezt, hanem tényként. Ez (is) a dolgunk.

Tesztautókkal járunk szerte az országban és néha külföldön is, plusz – Várkonyi Gáborral az élen – használt verdák tömkelegét ismerjük meg. És megyünk évi 50-100 ezer km-t, rengeteget pályán, túl sokat sajnos Budapesten is.

Nálam épp egy Nissan Micra van, de nem is ez a legérdekesebb (még akkor sem, ha a minap kiderült, hogy csak négycsillagosra tört), hanem, hogy nyári a gumija. Nyilván óvatosan közlekedem vele és csak, ha muszáj – a teszthez elegendő tapasztalatot szerencsére már begyűjtöttem még a lezúduló havat és ónos esőt megelőzően.

Spanyol rendszámos Micránk hát várja a takarítást és a majdani téligumizást, hogy a következő újságíró már biztonságban vehesse szemügyre.

Amúgy fővárosunk 12. kerületének egy mellékutcája így fest:

Jégpálya, mint mindig. Nomen est omen.

Mókás, közben logikus is, hogy ilyenkor eltűnnek a parkoló kocsik (naná, hogy én sem állok ide), mert láttunk mi már falon pókot, irányíthatatlanul, keresztbe csúszó pácienst, taxit, teherautót, nem is keveset.

Sózás, lapátolás, segítés, tolatás, a környék későbbi akut elkerülése – ezek mennek. De, hogy akkor tényleg elinduljon a rovat és nagyon röviden megmagyarázzuk, miért is ez a címe: nemrég egy budaörsi benzinkúton tankolok egy Honda CR-Z-t (tudod, az a kis kéziváltós CR-X-utód, ami félig hibrid, félig sportkocsi, nos igazából egyik sem), amikor egy, ha jól emlékszem fehér dobozosból kiszól a srác, kérdezve: Lép a verda?

Egy pillanatra elbizonytalanodtam, nem is hittem el, hogy valóban ezt mondta és nekem intézve, de megismételte, nem viccelt. Mondok, nem annyira, tudod, ez az a hibrid… Nem tudta, s ezzel le is zárult a nagyszabású beszélgetés. Mindenesetre a jelek szerint a Hondának bejött ez a modell, hiszen Japánban Év autója lett, az utcán hasonló hatást vált ki, szóval sikerre ítélt.

Teszt nemsoká, a Micráról is. A névadást köszönjük, a blogot toljuk. Témajavaslat, kép, videó, sztori, bármi jöhet a szerkesztoseg@automobil.hu mailre.

Kántor István



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés