Connect with us

technokrata

Csak epizódszerepet kap az ausztrál tehetség

Garázs

Csak epizódszerepet kap az ausztrál tehetség

A 21 éves Daniel Ricciardo a Toro Rosso tartalékosa lesz 2011-ben. De kiváltságos tartalékosa.

Versenyzői állásban/ülésben reménykedett, de 2011-re “csak” tesztpilótai munkát kapott Daniel Ricciardo a Red Bull fiókcsapatánál, a Toro Rossónál. A megállapodás értelmében az évadzárót követő felmérőn, Abu-Dzabiban kitűnően teljesítő 21 éves ausztrál az F1-szezon összes futamán részt vehet, s felváltva fog körözni Sebastien Buemi vagy Jaime Alguersuari gépében.

Ricciardo epizódszerepe felértékelődik annak tükrében, hogy idén csupán a Force India és a három újonc istálló nyújtott hasonló lehetőséget tesztpilótái számára, míg a többi tartalékosnak maradt a szomorú, végtelen várakozás.

“Daniel szerződtetése logikus lépés, hiszen a Toro Rosso azért is alakult, hogy legyen hol fejlődniük a Red Bull Junior programjából érkező fiataloknak” – mondta Franz Tost csapatfőnök. Biztos vagyok abban, hogy egy ilyen éhes, ifjú titán csatasorba állítása a versenyzőinket is inspirálja majd.”

Ricciardo természetesen boldogan és hálásan nyilatkozott: “Izgatottan várom, hogy nagydíjról nagydíjra vezethessem a Scuderia Toro Rosso autóját, amiért köszönettel tartozom a Red Bullnak. Elsődleges célom, hogy megnyerjem a Formula Renault 3.5 sorozatot (idén, debütáló évében második lett), később persze szeretnék F1-pilóta lenni, amihez ennél jobb felkészülést nem is kívánhatnék.”Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák