Connect with us

technokrata

Vettelt és Loeböt is megalázta egy ismeretlen

Garázs

Vettelt és Loeböt is megalázta egy ismeretlen

Nem kis meglepetésre a portugál Albuquerque nyerte a Bajnokok Tornáját.

Őszintén, tetszik tudni, ki az a Filipe Albuquerque? Hallottunk róla eddig bármit is? Ugye, hogy nem? Mondjuk azt sem ismerjük, hogy kell helyesen kiejteni a nevét… Nos, ő egy 25 éves portugál srác, legutóbb az olasz GT-sorozatban versenyzett egy GT3-as Audi R8 LMS-sel, és most, ööö, szóval most ő nyerte a szokásos, év végi motorsportos gálát, a Bajnokok Tornáját (Race of Champions, ROC) Düsseldorfban.

Az anno Red Bull-protezsált, majd Formula Renault- és GP2-es pilóta Fülöp az elődöntőben (a közönség bánatára) a Forma-1 friss világbajnokát, Sebastian Vettelt, a fináléban pedig a hétszeres ralivilágbajnok, háromszoros ROC-győztes másik Istvánt, a francia Sebastien Loeböt kalapálta el.

Vettelnek persze így sincs oka a szomorkodásra, hiszen egyrészt Schumacherrel kettecskén megvédték címüket, mint német csapat, másrészt meg az egyéni negyeddöntőben azért csak elkapta az “öreget”… Schuminak szólóban továbbra sem terem babér a Bajnokok Tornáján, hm.

Filipe Albuquerque

Albuquerque sikere éppen olyan váratlan, mint amikor 2004-ben egy bizonyos Heikki Kovalainen (a Nissan Világ Szériából) oktatta a különböző vb-menőket. A finn azóta ugye vezetett a Renault-nak, a McLarennek, idén pedig a Lotusnak (a száguldó cirkuszban).

Kovalainen most tért vissza a Bajnokok Ligájába, de nem valami fényesen: éppen Loeb ellen igyekezett egy Audi R8 LMS volánjánál (hoppá, Albuquerque-nek talán az ismerős autó is kedvezett?), amikor besokallt, és a leintés után leamortizálta a hátsó futóművet. Jobbján ráadásul ott csücsült barátnője, Catherine Hyde, ciki. Semmi bajuk nem lett.

A Bajnokok Bajnoka címre 16-an startoltak, köztük a már említetteken kívül a legendás Alain Prost (F1) és Mick Doohan (MotoGP), Tom Kristensen (Le Mans), Andy Priaulx (WTCC). Az R8-ason kívül KTM X-Bow és ROC Buggy gépekkel mentek. A düsseldorfi Esprit arénában vasárnap 64 ezren váltottak jegyet a show-ra.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák