Connect with us

Tényleg a lágymányosi csomópont a gyilkos?

20101122114321.jpg

Garázs

Tényleg a lágymányosi csomópont a gyilkos?

Nagy vihart kavart a Lágymányosi hídra rossz irányból felhajtó fiatalok (bal)esete.

Tény: csütörtök hajnalban a Lágymányosi híd felhajtóján olyan tragédia történt, amelynek feldolgozásához nagyon sok időre lesz szüksége nagyon sok embernek. Hatan ültek abban a Ford Fiestában, amelynek 18 éves sofőrje elvétette a Lágymányosi híd felhajtóját, a forgalommal szemben ment, majd összeütközött egy postás teherautóval. Hárman azonnal meghaltak, a többieket még nem lehetett kihallgatni.

Nem ittak a fiatalok, akik a Jászság Népi Együttes tagjai voltak, fellépés után a Fonóból igyekeztek haza Jászberénybe. Innentől vált érdekessé a történet, rögtön “helyismerettel nem rendelkező” fiatalokká váltak a hírekben, akiknek balesetébe megpróbálták belekeverni a táblázás és felfestések hiányosságait.

Itt álljunk meg egy kicsit: valóban borzalmas, nehezen emészthető tragédia történt, de olyan, amelyet kivételesen nem lehet ráfogni semmilyen láthatatlan bürokratára, csak az autót vezető 18 évesre. Akármennyire is együttérzünk vele, akármennyire is borzalmas a vállára nehezedő felelősségi teher, attól nem lesz jobb neki, ha a táblázásokra és felfestésekre fogják hibáját. A feldolgozásban segíthet a dolog, de ezzel csak a valós okokat kendőzzük el.

Nem tudjuk, mi történt, hogy miként került az autó a felhajtóra, a Lágymányosi hidat azonban 15 éve adták át. Ennél a csomópontnál számtalan logikátlanabbat lehet találni a városban, a kötelező haladási irányt jelző táblák iránymutatási egyértelműek, amire bizonyíték, hogy ilyen jellegű balesetre még nem volt példa az adott helyszínen. Nemhogy három, egy élet elvesztése is tragikus lenne egy rosszul táblázott csomópont miatt, de itt most nem erről, hanem minden valószínűség szerint emberi hibáról, figyelmetlenségről van szó, mely három emberéletbe került.

Ilyen esetekben a média dolga sem az lenne, hogy alákérdezésekkel, illetve egyéb más módokon azt az elvárt választ szedje ki szakértőkből, hogy nem egyértelmű a csomópont, mert ez csak felesleges hangulatkeltési elem. Csak egyvalamire alkalmas, vitaindításra, de abból legalább pozitív gondolat, ötlet is kisülhet, ha következményeként legalább egy, valóban zavaros csomópontot rendbetesznek.

Hétfő délelőtt a Lágymányosi hídhoz is kihelyeztek két új behajtani tilos táblát, biztos, ami biztos alapon.

Gellér AttilaSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom