Connect with us

Elektromosan 100-at megy a hibrid Kia

20101122111156.jpg

Garázs

Elektromosan 100-at megy a hibrid Kia

Los Angelesben mutatta be az Optima hibrid változatát a Kia.

Formája és minden más egyéb adottsága alapján nagy középkategóriás siker lehet a Magentis-utód Kia Optima, melynek hibrid változatát Los Angelesben mutatták be. Párhuzamos hibrid hajtáslánc készült az autóhoz, vagyis kizárólag árammal is képes haladni, de persze a benzines és elektromotor együtt is mozgathatja a karosszériát.

2,4 literes, Atkinson-ciklusú blokkot építettek egybe 40 lóerős villanymotorral, a legnagyobb együttes teljesítmény 206 lóerő, a nyomaték 264 Nm lehet. Lítium-polimer akkumulátorra szavaztak a mérnökök, ez a hagyományos akkuknál tartósabb és könnyebb is.

Az elektromotort nem a váltó házába építették, így a Kia jobban gazdálkodhatott a hellyel és meglévő erőátviteli rendszerrel is párosíthatta a hibrid rendszert, amely jótékony hatással volt a fejlesztési költségekre. A benzines Optimákhoz készült hatfokozatú automata váltót kapta a hibrid, amely százra 9,2 másodperc alatt gyorsul. Különlegessége az újdonságnak, hogy a benzinmotort hamarabb élesztő Toyota-hibridekkel szemben az Optima akár 100 km/órás tempóig is bírja elektromotorral.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom