Connect with us

technokrata

Itt a Subaru Impreza utódja

20101118101246.jpg

Garázs

Itt a Subaru Impreza utódja

A Subaru odatette magát, LA-ben bemutatkozott a látványos Impreza-utód.

A Subarunál is kezdik belátni, hogy alaposan mellényúltak az Impreza 2007-ben bemutatkozott aktuális generációjával, szinte rögtön a premier után elkezdték a munkát az utódon. Olyannyira sürgős a váltás, hogy már jövőre elkezdenék az új Impreza gyártását, alig négy év után ritkán szoktak nyugdíjba küldeni egy modellt.

Csakhogy az Impreza esetében szükség van erre, vissza kell csábítani a vevőket, és a Subaru már azt is tudja, hogyan csinálja: az Impreza Design Concepttel, amely a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be. Friss dizájnfilozófia, a Confidence in Motion jegyében készült a koncepció, mely nem mondható teljes mértékben újszerűnek, összességében mégis nagy dobásnak tűnik.

A Legacyra emlékeztet a frontrész, némi audis stílusjegyekkel fűszerezve, hátul a szokatlan diffúzor és a viszonylag kis méretű lámpák szúrhatnak szemet. Nincsenek visszapillantók, kilincsek, néhány egyéb részletmegoldás is vállalhatatlannak tűnik a szériaváltozaton, ezek azonban gyorsan cserélhetők, vagyis 2011-ben, a tanulmányéhoz nagyon hasonló formavilággal valóban elkezdődhet az új Impreza gyártása.

Kétliteres bokszermotort kapott a tanulmány, Lineartronic váltóval és összkerékhajtással párosították. Kicsit futurisztikusra sikerült a kabin, ám az elemek körülbelül fele akár meg is maradhat.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák