Connect with us

technokrata

Luxus kisautó a Cadillactől

20101117113200.jpg

Garázs

Luxus kisautó a Cadillactől

Nagyon nyomul a Cadillac, városi autót is készítene a luxusmárka.

Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag az Aston Martin Cygnet titkos konkurenseként emlegetik a Cadillac legújabb tanulmányát, amely a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be. Közös ugyan a két modellben, hogy mindkettő városi autó, csakhogy míg a Cygnet az iQ-alapok miatt egy mini, az Urban Luxury Concept a maga 3835 milliméteres hosszával már egyértelműen kisautó.

Ezt igazolja az 1730 milliméteres szélesség, 1446 milliméteres magasság és 2467 milliméteres tengelytáv is, vagyis a Cadillac biztosan nem a Cygnettől akar elszívni vevőket. Megmutatta viszont, hogy milyennek kell lennie egy önállóan tervezett, stílusos luxusautónak.

Los Angelesben tervezték a koncepciót, amely tökéletesen beleillik a Cadillac aktuális, szögletes márkaarculatába, a szárnyas ajtóknak túl sok hasznuk nincs, talán csak a show-faktor miatt kellettek. Félhibrid hajtáslánc került az autóba, egyliteres, háromhengeres turbómotor kapja az elektromos rásegítést, a start-stop és fékenergia-visszanyerő rendszernek hála a fogyasztás alig több mint 4 liter/100 km.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp