Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hülkenberget kitúrta a szponzorpénz

Garázs

Hülkenberget kitúrta a szponzorpénz

Maldonado érkezhet, Barrichello marad a Williams F1-es csapatánál.

A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat követően a Williams bejelentette, hogy 2011 végéig szerződést hosszabbított a veterán Rubens Barrichellóval. Az újonc Nico Hülkenberg ugyanakkor megerősítette, hogy távozik.

A 38 éves, a száguldó cirkuszban 18 szezont és már töb mint 300 versenyt végigbrusztoló brazil Barrichello tavaly igazolt át a világbajnok Brawn GP-től az egykor szebb napokat megélt Williamshez. Pályafutása legjobbjakként kétszer végzett az abszolút második helyen (Ferrarival), futamgyőzelme 11 van.

Rubinho idén tizedik lett összesítésben. A 19-ből 10 versenyen szerzett pontot, az Európa-Nagydíjon negyedikként ért célba. Oroszlánrészt vállalt csapata apró sikeréből: a Williams a konstruktőri meccsen hatodikként zárt, egy ponttal megelőzve a Force Indiát.

Barrichello kollégája bezzeg jövőre már nem a 23 éves Hülkenberg lesz. Nem az a német újonc, aki GP2-es bajnokként érkezett az F1-be, s lett 14-ik (legjobbja a hungaroringi hatodik hely, na meg az interlagosi bomba-pole). Aki kitúrta, az a jelentős pénzügyi hátszéllel támogatott, venezuelai, 25 éves Pastor Maldonado (a képen; nem mellékesen azért szintén GP2-győztes).

Frank Williams csapatfőnök közleményben sajnálkozott a régóta protezsált Hülkenberg elvesztése miatt, bár reméli, útjaik egyszer még keresztezik egymást. Barrichellóval tökéletesen elégedettek, ezért is hosszabbították meg kontraktusát.

Hülkenberg csalódottan, de köszönve az eddigieket vette tudomásul, hogy mennie kell. Menedzsere szerint jövőre is akad neki munka a Forma-1-ben, de még nem tudni, melyik csapatnál. Sok zsíros választása nincs. Egy HRT-s melót állítólag elutasított.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés