Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szupersportkocsi a Red Bulltól

Garázs

Szupersportkocsi a Red Bulltól

Madridban bemutatkozott a Red Bull szuperautója. Csak virtuális.

Végül csak megcsinálta a Red Bull, a mezőny legjobb autójával a konstruktőri és egyéni F1-es világbajnoki címet is zsebretette az istálló, Sebastian Vettel elképesztő hajrát vágott ki és megérdemelten lett király Abu-Dzabiban. Még jó, hogy mostantól még nagyravágyóbb tervei vannak a cégnek, elkészült például a Red Bull első szuperautója is.

Ez még ugyan csak virtuális modell, de a zseni Adrian Newey tervezte a Gran Turismo 5 számítógépes játék kedvéért. Madridban, a szoftver hivatalos premierjén ki is állították az X1 Prototype-ot, persze motor és minden komolyabb alkatrész nélkül.

Nem kizárt, hogy a koncepciót idővel továbbgondolja a Red Bull, a játékban 1483 lóerőt teljesít a duplaturbós, háromliteres V6-os motor, legnagyobb nyomatéka 713 Nm. 1,4 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás tempóra az X1, a 193 km/óra 2,8, a 320 km/óra 6,1 szekundum alatt van meg.

Akár 8,25 G-s terhelést is kibír az autó kanyarban, ami akkor is érdekes, ha a virtuális környezet teljesen különbözik a valóságtól. Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa szerint nem őrült ötlet, hogy önálló motorfejlesztésbe kezd a cég, ha ez így lesz, idővel az utcán is megjelenhetnek az első Red Bull modellek.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés