Connect with us

Utcán is ralizik a Skoda

20101113111506.jpg

Garázs

Utcán is ralizik a Skoda

Az IRC-győzelmet ünneplendő spéci Fabia RS-t kínálnak a csehek.

Limitált darabszámban, mindössze 200-as szériában, de különleges Fabia RS-t készített a Skoda. A kis hot hatch a raligyőztes versenyautó színeiben, matricázásával tiszteleg a gyár motorsportos sikerei előtt. Műszakilag, motorikusan nem történt változás: természetesen maradt az elsőkerék-hajtás és az 1.4 TSI blokk 180 LE-vel. Százra 7,3 mp alatt gyorsul a kocsi, végsebessége 224 km/óra.

S hogy mi ez a siker? A 2010-es IRC-szezont a finn Juho Hänninen, Mikko Markkula páros nyerte, s hogy teljes legyen a 110 éves Skoda Motorsportos öröm, az összetett második helyen is az ő gyári csapatuk végzett a cseh Jan Kopecky, Petr Stary duó révén. Plusz a kostruktőri trófea is a Skodáé lett. Az Intercontinental Rally Challenge sorozatban S2000-es autók versengenek kétliteres, 280 lóerős motorokkal, összkerekesen.

Az elmúlt években a Peugeot felségterülete volt ez a szakág a 207-essel, idén viszont a Skoda Motorsport viszonylag nagy fölénnyel győzött. A 12 futamból 11-en indult, 7-et meg is nyert. Pár hír még az IRC-ből: a norvég Andreas Mikkelsen az M-Sporttól a Skodához igazolt, Fiestáját hát Fabiára cseréli. A tavalyi bajnok brit Kris Meeke a WRC-be távozik a Minihez, aki pótolni hivatott a Peugeot-nál, az honfitársa, Guy Wilks.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom