Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre visszakapjuk a Margit hidat

Garázs

Végre visszakapjuk a Margit hidat

A terheléses próba sikeres volt, hétfőtől ismét autózhatunk a Margit hídon.

Múlt hétvégén tartották huszonnégy, egyenként 30 tonnás dömperrel a Margit híd terheléses próbáját, az ellenőrzés során a statikusok mindent rendben találtak. Úgy volt, hogy már e hét közepén újraindulhat a forgalom az átkelőn, de úgy tűnik, hogy hétfőig várni kell az átadásra.

Minden érintett szervezetnek hozzá kell járulnia, hogy a híd megkapja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt, a jóváhagyások birtokában a Nemzeti Közlekedési Hatóság november 15-ével mondhatja ki a végleges áment.

A hatósági eljárás során összesen 65 szakhatóság és kezelő nyilatkozatát kell beszerezni ahhoz, hogy a közösségi közlekedés után a személygépjármű-forgalom is megindulhasson a Margit hídon. A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat minden erejével azon lesz, hogy az engedélyeztetési eljárás mihamarabb véget érjen.

A Margit híd rekonstrukcióját 2009. augusztus 21-én kezdték meg, az eredeti ütemterv szerint nyár végén kellett volna megtörténnie az ideiglenes forgalomba helyezésnek. Az engedélykiadás csúszására hivatkozva az Mh 2009 konzorcium azt közölte, hogy csak három hónappal később tudja átadni a hidat. A kivitelező az általa akkor jelzettnél egy hónappal hamarabb adja át ideiglenesen a forgalomnak a hidat, a végleges átadást 2011 nyarára ígérik.

A Margit híd visszatérésével sem lesz zökkenőmentes Budapest közlekedése, a 4-es metró miatti gödrök és lezárások még jó ideig akadályozzák a forgalmat. Mivel az Alstom-féle metrókocsik nem kapták meg a típusengedélyt és a BKV szerződést bontott a gyártóval, újabb éveket csúszik a befejezés, legkorábban 2016 körül lehet átadás.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés