Connect with us

technokrata

Egy korszak lezárul Walesben

20101110075915.jpg

Garázs

Egy korszak lezárul Walesben

Brit-rali, WRC-szezonzáró, könnyes búcsú.

A 13 futamból álló világbajnokság idei utolsó versenyét rendezik e hétvégén, a murvás-ködös-saras-trükkös-nehéz, Cardiff-központú Brit-ralin (vagy ha így jobban megvan: RAC Rallyn) búcsúznak a kétliteres, turbós WRC-k, búcsúzik a C4 és a Focus, hogy jövőre valamivel kisebb-olcsóbb technikákkal csapjon össze az elit.

A lényegi kérdések már eldőltek: egyéniben zsinórban hetedzser Loeb, konstruktőrileg ismét a Citroen diadalmaskodott. Lehet és lesz is adok-kapok a többi dobogós helyért Ogier, Latvala, Solberg és talán még Sordo részvételével. P-WRC-ben Araujo (Mitsubishi) címvédése a legvalószínűbb (max. Flodin /Subaru/ köphet bele a levesébe), S-WRC-ben Pons (Ford Fiesta), Ketomaa (Ford Fiesta) és Sandell (Skoda Fabia) vívnak az elsőségért.

Ogier tavaly szépet borult Walesben

A walesi szezonzáróra 63 páros adta le nevezését, ebből 15 WRC-s. A menők mellett ott lesz a 2007-es F1-bajnok, a ralitól nem tágító Räikkönen (Citroen), a Gymkhanás Ken Block (Ford), de abszolút érdekességként állítólag a kínai legjobb Dong (Ford) is. Meg a magyar ifj. Érdi Tibor, Táborszki Attila duó egy Evo IX-essel. Vb-murván először (a svéd hó és a német aszfalt után). Olyan fantasztikus eredmény persze nem várható tőlük, mint amiket Turánék szállítottak hatalmas esésükig, ez a történet nem arról szól.

Érdiék harmadszor a vébén

Szerdán shakedown, csütörtök este rajt egy szuperspeciálissal, pénteken 6, szombaton 9, vasárnap 4 szakasz, nem lesz egyszerű.

Az egyéni vb állása (élcsoport):

1. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroen C4 WRC) 251 pont (már világbajnok)
2. Ogier, Ingrassia (francia, Citroen C4 WRC) 167
3. Latvala, Anttila (finn, Ford Focus WRC) 156
4. P. Solberg, Patterson (norvég, brit, Citroen C4 WRC) 151
5. Sordo, Vallejo (spanyol, Citroen C4 WRC) 140
6. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 114

A konstruktőri vb állása (élcsoport):

1. Citroen WRT 431 (már világbajnok)
2. Ford WRT 304
3. Citroen Junior 199Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák