Connect with us

technokrata

Jön az alternatív BMW-szuperautó

20101108105505.jpg

Garázs

Jön az alternatív BMW-szuperautó

Elkészítik a tavaly bemutatott Vision EfficientDynamics tanulmányt.

Tavaly, a Frankfurti Autószalonon rántotta le a leplet a BMW a Vision EfficientDynamics sportkocsi-tanulmányról, amelynek kis dízelmotorja mellé két elektromos egységet is szereltek. Nem csináltak belőle titkot Münchenben, hogy komoly tervek vannak az autóval, most már hivatalosan is biztos, hogy sorozatgyártásba kerül.

Lipcsében jelentette be a bajor vezetőség, hogy zöld utat kapott a koncepció, a hajtáslánc egyes elemei még változhatnak a következő néhány évben. Így is intenzív, gyorsított fejlesztési munkára lesz szükség ahhoz, hogy 2013 őszén már a kereskedésekben lehessen az autó, melynek karosszériáját karbonszálas anyagból készítik.

4,8 másodperc alatt gyorsul százas tempóra a 2+2 üléses autó, miközben átlagfogyasztása mindössze 3,8 liter. Kilométerenként csak 99 gramm szén-dioxidot bocsát ki, a prezentáción elhangzottak szerint minden szempontból a BMW legje a sportkocsi. Azért eddig is szorgalmasan dolgoztak a mérnökök a prototípusokkal, 60 ezer tesztkilométeren van túl a csapat, amire már bőven lehet építkezni.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák