Connect with us

technokrata

Massa fog győzni Brazíliában

20101104162914.jpg

Garázs

Massa fog győzni Brazíliában

Csak tipp, de jó esély van rá. Alonso nem lesz világbajnok, még nem.

Amióta Massa a Ferrarinál van, hazai közönség előtt mindig a pole-ból indult és többször meg is nyerte a Brazil Nagydíjat – erre alapozzuk az előrejelzést. És arra, hogy Domenicali csapatfőnök bácsi szépet nyilatkozott a héten, Felipe meg sietve rákontrázott, hogy minden rendben, s ha kell, ő bizony el fogja engedni Alonsót. De csak, ha kell.

Azt az Alonsót, aki Webber hibájának és Vettel balszerencséjének hála átvette a vezetést, fórja előbbivel szemben 11, utóbbi előtt 25, szendvicsükben Hamiltonhoz képest meg 21 pont. Brazília és Abu-Dhabi van hátra. Interlagosban évek óta bajnokavatás a módi, Alonso 2005-ben és 2006-ban is ott ért fel a csúcsra. Mondjuk most szerinte (is) csupán a szezonzárón fog eldőlni a vb-cím(ek) sorsa.

A hajdanán 8 km-es dél-amerikai pálya 4,3 km-esre zsugorodott, 70 körös lesz a verseny. Eső? Várható. Gumi? A Bridgestone a szuperlágy és a közepes keveréket viszi, mert nem vészes a kopás. Előzési pont? Több is. Karakterisztika? Vegyes. Van irdatlan, 1,2 km-es (meg-megtörő) egyenes, lassú-fűzős kanyargós szakasz, de 230-cal vett ív is.

Meglátjuk, a sok szöveg után mit lép a Red Bull és a McLaren, támogatja-e majd Vettel Webbert, a címvédő Button pedig Hamiltont. A három szabadedzés magyar idő szerint pénteken 13 és 17, szombaton 14 órától) még nem, az időmérő (szombaton 17-től) már beszédes lehet. A futam vasárnap délután ötkor kezdődik.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle