Connect with us

technokrata

Atomjaira tört a magyar Ford

20101026101914.jpg

Garázs

Atomjaira tört a magyar Ford

Csúnya véget ért Turánék száguldása a Katalán-ralin.

Hatalmasat buktak, pályafutásuk legnagyobb esését úszták meg könnyebb sérülésekkel a magyar versenyzők hétvégén a Katalán-ralin, a vegyes talajú spanyolországi futam harmadik napján. A Turán Frigyes, Zsíros Gábor duó a szakaszt megelőzően a parádés hetedik helyen állt, előttük csupa nagyágyú (Loeb, Petter Solberg, Sordo, Latvala és Hirvonen), na meg Wilson lőtávolban.

Friciék talán pont azt gondolták, elkaphatják, még jobban megközelíthetik az M-Sport főnök Malcolm drága kisfiát, Matthew-t… Mögöttük sem kis nevek (Henning Solberg, Villagra, Ken Block), szóval illusztris társaságban kocsiztak első, s tán utolsó ízben a félgyári, 2008-as fejlesztésű Ford Focus WRC-vel.

Pénteken, murván még barátkoztak a technikával, aztán szombaton, aszfalton  megnyomták, nem egyszer hatodik időt repesztettek, amire a Ford-vezetőség is nyilván csak hümmögni tudott. Vasárnap reggel kicsivel az irdatlan hosszú, 42 km-es gyorsasági célja előtt történt, hogy egy jobbosban sok volt, kihúzták alóluk a talajt, lerepültek az útról, bukfenceztek, s rommá törték a gépet. A Focus ki is gyulladt, szerencsére a tüzet hamar eloltották.

A pilótát kulcscsonttöréssel és agyrázkódással, navigátorát zúzódásokkal vitték kórházba, mentőhelikopteren. Pár órával később kiengedték őket, visszatérhettek szállodájukba, ahol érthető csalódottsággal igyekeztek feldolgozni a balesetet. “Csalódott vagyok, hogy nem sikerült megtartani az abszolút hetedik helyet, de a raliban benne van a bukás lehetősége, főleg ha az ember ismeretlen autóval ismeretlen pályákon akar gyorsan menni. És ahhoz, hogy ezt a pozíciót kiharcoljuk, tényleg gyorsan kellett menni” – mondta Frici.

A Katalán-ralit a hétszeres világbajnok Loeb nyerte. A WRC-szezon Törőcsikje, a 2007-es F1-legjobb Räikkönen meg szégyenkezhet a maga kis akcióival. Vagy ezzel itten:Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle