Connect with us

technokrata

Alonso: Még nem nyertünk semmit

20101025095826.jpg

Garázs

Alonso: Még nem nyertünk semmit

A vb-esélyesek reakciói a koreai maraton után.

A debütáló Koreai Nagydíj alaposan átrendezte a tabellát. Matematikailag ugyan továbbra is öten pályáznak a világbajnoki címre, azonban reális esélye már “csak” négy pilótának maradt. Viszont már nem Webbernek áll a zászló, de nem is a Vettelnek, pedig sokáig úgy tűnt, hogy a másik Red Bull-alkalmazott jön ki győztesen a jeongami káoszból.

Címszavakban a 19 versenyből álló szezon 17. meccséről: leszakadt az ég, s a rossz látási viszonyok miatt sokáig nem engedték elrajtolni a mezőnyt. Bő órás csúszással mégis elstartolhattak, s aki ennek a legkevésbé örült, az az éllovas Webber volt. Hibázott, s kiesett (a második helyről). A pole-ból startoló Vettel meg az élről pottyant ki, mert elfüstölt a motorja. Alonso diadalmaskodott, Hamilton második lett. A vb-címvédő Button nem szerzett pontot.

Nullázott tehát mindkét Red Bull plusz Button, a pontverseny állása ezután:

1. Alonso 231 pont
2. Webber 220
3. Hamilton 210
4. Vettel 206
5. Button 189

Konstruktőrileg a McLaren, de tán még a Ferrari is lőtávolba került a Red Bullhoz képest:

1. Red Bull 426 pont
2. McLaren 399
3. Ferrari 374

Két verseny van hátra, a Brazil Nagydíj és Abu-Dhabi, egyénileg 50, csapatban 86 pont gyűjthető még. A magát az élen találó Alonso nem gondolja, hogy ezzel meg is volna harmadik aranya: “Igazából nem változott semmi, még nem nyertük meg a bajnokságot.  Most Marknak és Sebastiannak volt balszerencséje, de fordulhat a kocka. A hátralévő futamokon dobogón kell végeznünk, a legfontosabb, hogy célba érjünk. A kiegyensúlyozottság a lényeg” – nyilatkozta a spanyol, aki azért természetesen nagyon boldog, s annak is örül, hogy két Ferrari zárt a legjobb háromban.

“Enyém a felelősség, hibáztam” – mondta Webber. “Rámentem a kerékvetőre, ezért csúsztam meg. Azt gondoltam, meg tudom fogni az autót a fal előtt, de nem sikerült. Ráadásul sajnos Nico (Rosberg) versenyét is tönkretettem. Ez a második kiesésem idén, s még két futam maradt, amelyeken minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Még nyerhetünk!”

Vettel sem adja fel: “Egyszerűbb lenne a helyzetünk, ha győztünk volna, de néha sajnos így alakulnak a dolgok. Más kérdés, hogy nekem állandóan pechem van… Sebaj, még 50 pont szerezhető és bármi megtörténhet. Továbbra is leszegett fejjel végezzük a munkánkat.”

Hamilton is azon az állásponton van, hogy még semmi sem dőlt el: “Jó sok pontot gyűjtöttünk, nem reménytelen a helyzet! Fernando (Alonso) nagyon gyors, de nyílt a bajnokság, az pedig bárkivel előfordulhat, ami ezúttal a Red Bullal történt…” Amikor Alonso kerékcseréjét elszúrták a szerelők, a McLaren a Ferrari elé került, ám a spanyol azonnal visszaelőzte a britet: “Fékproblémáim voltak, blokkoltak az első kerekek.”

Button duplázásához nem is kicsi csoda kéne (ő nyeri mindkét futamot, a többiek Alonsóval az élen meg sorra kiesnek): “Nem túl rózsás a helyzetem, de mindig harcolni kell az utolsó pillanatig, így én is ezt fogom tenni. Koreában egy új alkatrésszel kísérleteztünk az autómon, ami a jelek szerint inkább a hátrányomra vált. Kockáztatnom kellett, nem jött be.”Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek