Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kórházba vitték a magyar ralisokat

Garázs

Kórházba vitték a magyar ralisokat

A buktáig kiválóan mentek Turánék a Katalán-ralin. Loeb persze nyert.

Ki az az állat, aki zsinórban megnyert hét, azaz hetes világbajnoki cím után, a legfrissebbet épp legutóbb, szülőföldjén bebiztosítva, szóval ebben a helyzetben, ebben a tökélyben úgy áll oda a soros verseny rajtjához, hogy na, ezt is meg kell nyernem!? Hát Loeb. Hátradőlés, megelégedés? Ugyan már! Engedés? Frászt!

Elvileg csapattársának, Sordónak illett volna győznie. Egyrészt mert még nem diadalmaskodott WRC-futamon, másrészt meg mert az extornász már megkapta a sokadik 10-esét a gyakorlatára, nem volt szüksége pontra, harmadrészt meg mert neki szurkolt a spanyol (katalán) publikum.

De a vegyes talajú meccsen Loeb volt a leggyorsabb, 2010-ben 12-ből hetedszer, Spanyolországban hatodízben, s mint az elmúlt pár esztendőben már 60 (!!!!!!!) alkalommal, Sordónak nem futotta többre egy újabb dobogós pozíciónál. Vélhetően ennyi öröme sem lett volna a hétvégében, ha Ogier nem hibázik, azonban hibázott (ő még ember, ellentétben a másik francia, idősb Sebastiennel). Ogier pont Sordót váltja jövőre főállású gyári Citroenesként…

Turánék besokalltak

A privát C4-essel a Loeb előtti idők utolsó legjobbja, a 2003-as világbajnok Petter Solberg is megérdemelte volna a győzelmet, mondjuk az ezüst is szépen csillog. A Ford finnjeinek sansza nem volt. Hirvonenre kis túlzással még Turán Frici is veszélyes volt, ám a vasárnap reggelt még a bravúros hetedik helyen kezdő magyar (oldalán Zsíros Gáborral) a 13-ik, 42 km hosszú megaszakasz hajrájában lecsúszott az útról, felborult, a Focus ki is gyulladt (eloltották).

Turánt és Zsírost mentőhelikopterrel kórházba szállították, előbbit a hírek szerint kulcscsonttöréssel és agyrázkódással, navigátorát zúzódásokkal. A duen.hu beszámolója alapján már kiengedték őket, s jól vannak.

Júliusban Turánék Bulgáriában, ugyancsak aszfalton nyolcadikak lettek, október elején Franciaországban a nyolcadik helyről estek ki (még Peugeot 307 WRC-vel), most vélhetően még előkelőbb pozícióban finiseltek volna. Elmondásuk szerint pályafutásuk legnagyobb bukfencén vannak túl, de jellemzően már azon agyalnak, mikor, s hol folytatják…

Az amerikai látványautós Ken Block (Ford Focus WRC) megszerezte első ralipontját, sőt pontjait (kilencedik lett). A JWRC-ben a német Burkart (Suzuki Swift S1600) a bajnok. A szezonzáró Brit-ralit november 11. és 14. között rendezik Walesben, murván.

A Katalán-rali végeredménye (élcsoport):

1. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroen C4 WRC) 3:32:59.7 ó
2. P. Solberg, Patterson (norvég, brit, Citroen C4 WRC) + 35.3 mp
3. Sordo, Vallejo (spanyol, Citroen C4 WRC) + 41.1
4. Latvala, Anttila (finn, Ford Focus WRC) + 1:19.5
5. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) + 6:32.9
6. Wilson, Martin (brit, Ford Focus WRC) + 8:17.6

Az egyéni vb állása (élcsoport):

1. Loeb 251 pont (már világbajnok)
2. Ogier 167
3. Latvala 156
4. P. Solberg  151
5. Sordo 140
6. Hirvonen 114

A gyártói vb állása (élcsoport):

1. Citroen WRT 431 (már világbajnok)
2. Ford WRT 304
3. Citroen Junior 199



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés