Connect with us

technokrata

Rekord a kecskeméti Mercedes-gyárban

20101022102550.jpg

Garázs

Rekord a kecskeméti Mercedes-gyárban

Az épületek állnak, már csak a berendezést szerelik.

Az alapkőletételtől számított egy éven belül elkészültek a Mercedes-gyár épületei Kecskeméten, szeptember óta már a berendezéseket szerelik az üzemekben. Rekordidő alatt sikerült felépíteni a gyárat, amelynek építkezésén naponta 1600 ember vesz rész – derült ki a csütörtöki, a legfrissebb fejleményekről tartott sajtótájékoztatón.

A 441 hektáros, 618 futballpálya nagyságú területen épített épületekbe ötször annyi acélt építettek, mint amennyit az Eiffel-toronyhoz használtak fel. 260 kilométer ellátó- és szállítóvezeték, 7 kilométer kerítés készült el a területen. A földmunkák keretében 2,5 millió köbméter földet mozgattak meg. Több mint 150 mérnök, geológus és műszaki tervező vett részt a 11500 terv elkészítésében.

A gyár a Daimler első kelet-európai üzeme, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása. A tervek szerint a gyártás – a próbaüzem után – 2012 elején kezdődik. Az új A és B osztályt szerelik össze Magyarországon, a kulcsrakész átadást jövő májusra tervezik.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle