Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekord a kecskeméti Mercedes-gyárban

Garázs

Rekord a kecskeméti Mercedes-gyárban

Az épületek állnak, már csak a berendezést szerelik.

Az alapkőletételtől számított egy éven belül elkészültek a Mercedes-gyár épületei Kecskeméten, szeptember óta már a berendezéseket szerelik az üzemekben. Rekordidő alatt sikerült felépíteni a gyárat, amelynek építkezésén naponta 1600 ember vesz rész – derült ki a csütörtöki, a legfrissebb fejleményekről tartott sajtótájékoztatón.

A 441 hektáros, 618 futballpálya nagyságú területen épített épületekbe ötször annyi acélt építettek, mint amennyit az Eiffel-toronyhoz használtak fel. 260 kilométer ellátó- és szállítóvezeték, 7 kilométer kerítés készült el a területen. A földmunkák keretében 2,5 millió köbméter földet mozgattak meg. Több mint 150 mérnök, geológus és műszaki tervező vett részt a 11500 terv elkészítésében.

A gyár a Daimler első kelet-európai üzeme, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása. A tervek szerint a gyártás – a próbaüzem után – 2012 elején kezdődik. Az új A és B osztályt szerelik össze Magyarországon, a kulcsrakész átadást jövő májusra tervezik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés