Connect with us

technokrata

Befutott a Saab új SUV-ja

20101019101242.jpg

Garázs

Befutott a Saab új SUV-ja

Hivatalos fotók és adatok jelentek meg a Saab 9-4X-ről.

Búcsúzik a General Motorstól a Saab, a Spyker tulajdonában lévő svéd márka és az amerikai óriás utolsó közös munkája a 9-4X szabadidő-autó. Novemberben, a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be az újdonság a nagyközönségnek, de a hivatalos sajtóanyagot már most közzétették róla.

Kár is lett volna sokáig várni vele, leplezetlen kémfotókon már korábban látható volt a 9-4X, egyébként sem volt titok, hogy szinte teljesen ugyanolyan lesz, mint a 2008-as tanulmány. Alapjain a Cadillac SRX-szel osztozik az autó, az alkatrészek egy része és a gyártószalag is közös, Mexikóban készülnek.

A korábbi híreknek megfelelően egyelőre nem lesz dízelmotor a 9-4X kínálatában, ennek oka, hogy elsősorban az amerikai piacra készült az autó. Két V6-os motorral kezdődik az értékesítés, az Egyesült Államokban már jövő májusban, Európában viszont csak augusztusban.

265 lóerős a háromliteres, közvetlen befecskendezéses, normál feltöltésű blokk, legnagyobb nyomatéka 302 Nm. 2,8 literes lökettérfogattal, de kettős leömlésű (twin-scroll) turbófeltöltővel érkezik az erősebb V6-os, 300 lóerős teljesítménye mellé 400 Nm-es nyomaték társul. Mindkét motorhoz hatfokozatú automata váltó jár.

Fronthajtással és a Saab XWD összkerékhajtási rendszerével kérhető a háromliteres motor, a turbós csak Aero felszereltséggel és összkerékhajtással rendelhető. A menetteljesítményekre vonatkozó pontos adatok nyilvánosságra hozatala a piaci bevezetés környékén várható.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle