Connect with us

Hirdetés

technokrata

Százezrek járhatnak pórul az új kötelezővel

Garázs

Százezrek járhatnak pórul az új kötelezővel

Sok forgalmiban rosszul van feltüntetve a díj alapját adó teljesítmény.

A forgalmi engedélyek mintegy tíz százalékában rosszul van feltüntetve a teljesítmény. Mindez eddig nem okozott nagyobb problémát, ám mivel jövőre nem a lökettérfogat, hanem a lóerők száma alapján állapítják meg a biztosítási díjakat, éves szinten akár 10-50 ezer forint többletkiadást is jelenthet a téves bejegyzés az érintett autósok számára – hívja fel a figyelmet a 25 biztosítóval kapcsolatban álló CLB Biztosítási Alkusz Kft.

A többlet abból adódik, hogy a szükségesnél többet fizetnek majd azok, akiknek nagyobb érték van feltüntetve a forgalmiban a valós teljesítménynél. Körülbelül négymillió engedély van forgalomban Magyarországon, a hibás bejegyzésből fakadó következmények mintegy 400 ezer autóst érinthetnek.

Amennyiben a forgalmiban szereplő teljesítmény hibás, az autótulajdonosnak be kell jelentkeznie egy új műszaki vizsgára, ahol a vizsgabázis által hitelesített műszaki adatlap alapján, az okmányirodákban kérheti a forgalmi engedély cseréjét, a már helyes teljesítmény megjelölésével. Ennek költsége több mint 30 ezer forint, így sokan valószínűleg inkább “lenyelik” a kötelező-veszteséget abban bízva, hogy ez kisebb lesz, mint amennyit a cserére költenének.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés