Connect with us

technokrata

Putyinnal is lepaktált a mindenható

Garázs

Putyinnal is lepaktált a mindenható

Hivatalos: 2014-től Oroszországban is cirkuszol az F1.

Aláírták az Orosz Nagydíjról szóló szerződést, 2014-től Szocsiban, a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosban is rendeznek majd Forma-1-es versenyeket. A 7 évre szóló megállapodást Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz mindenható nagyura és Vlagyimir Putyin, Oroszország kormányfője írta alá.

Az F1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa régóta szeretett volna betörni az orosz gigapiacra. A hátteret mammutvállalatok garantálják. Putyin az aláírást követően elmondta, hogy mindez azért is fontos számukra, mert így nyilván jobb eséllyel térülnek meg a szintén négy esztendő múlva esedékes szocsi téli olimpia infrastrukturális beruházásai. A döntés a Renault-hoz idén “bevásárolt” Vitalij Petrov jövőjét is biztosíthatja, sőt újabb orosz pilóták érkezését jelentheti.

Szocsi leendő pályájáról egyelőre nincs információ. A Forma-1 folyamatos terjeszkedésére hamarabbi példa a soros futam Koreában (Jeongam), míg 2011-ben már 19-nél is több, pontosan 20 helyszínre látogat el az autósport királykategóriája. Jövőre India (Új-Delhi), 2012-ben az Egyesült Államok, Austin várja Alonsóékat.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom