Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elmosta az eső a szuzukai időmérőt

Garázs

Elmosta az eső a szuzukai időmérőt

Megérkezett a jósolt zuhé, elmaradt a kvalifikáció.

Azután, hogy a pénteki szárazpályás tréningek rémisztő Red Bull-fölényt hoztak, a riválisoknak nem maradt más, mint az égiekhez fohászkodni némi áldásért. Nos, imáik meghallgattattak, sőt túl sok eső is esett. Olyan sok, hogy a reggeli harmadik edzésen mindössze ketten, Alguersuari (Toro Rosso) és Glock (Virgin) mentek mért kört, míg a többség ki se dugta az orrát a paddockból.

2004-ben történt már hasonló Szuzukában, akkor másnap, a futam előtt pár órával rendezték meg a kvalifikációt. Tavaly Interlagosban a rettenet körülmények ellenére hagyták a srácokat aquaplaningolni, volt is gond bőséggel.

Yamamoto és Kobajasi arcát érdemes nézni… Fotó: Mercedes

Egy darabig vártak, hátha enyhül az idő, ám hiába (mind durvábban szakadt az eső), majd értelemszerűen vasárnapra (magyar idő szerint hajnali 3 órára) halasztották az időmérőt (futam elvileg 8-kor). Ha egyáltalán nem bírják megtartani, abban az esetben rajtszám szerint startolnak a pilóták, aminek leginkább a címvédő Button (McLaren) tapsikolna.

Óriáskerék helyett inkább egy jó nagy esernyő kéne. Fotó: Mercedes

A másik McLarennel Hamilton indulna Button mellől, mögülük a Mercedes Schumacherrel és Rosbergel, majd a két Red Bull Vettel, s a pontversenyben éllovas Webber sorrendben. Ez a felállás legkevésbé a 8-as rajtszámú Alonsónak tetszene az öt vb-esélyes közül. Különösen akkor válna bonyolulttá a helyzet, ha csak részben lehetne megrendezni az időmérőt és néhányan mért kör nélkül maradnának. Teória kontra előrejelzés: vasárnap Szuzuka térségében száraz idő lesz.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés