Connect with us

technokrata

Hagyja magát elverni a Mercedes

20101006101700.jpg

Garázs

Hagyja magát elverni a Mercedes

Schumiék inkább a következő szezonra gyúrnak.

“Őszintén szólva tökmindegy, hogy a negyedik vagy az ötödik helyen végzünk a gyártók versenyében” – nyilatkozta Ross Brawn az Autosportnak. “Nyilván csalódás lenne, ha megelőzne minket a Renault, megtesszük, amit lehet, de ez nem érinti a 2011-es gépünkkel kapcsolatos fejlesztéseket.”

A világbajnoki címvédő Brawn GP-ből lett Mercedes csapatát az évad legelején még a négy nagy, az esélyesek közé sorolhattuk, azonban hamar kiderült, hogy míg a Red Bull, a McLaren és a Ferrari tényleg az aranyért csatázik, a Mercedes legfeljebb a középmezőny legjobbja lehet.

Négy futammal a vége előtt a konstruktőri bajnokságban 35 pont a fór a Renault-val szemben. Egyéniben Rosberg és Kubica tulajdonképpen fej-fej mellett (némi előny a németnél), a futottak még kategóriában a hétszeres világbajnok, visszatérése óta szenvedő Schumacher azért lényegesen eredményesebb az újonc Petrovnál.

Szóval a Mercedes a következő szezonra koncentrál, arra, hogy olyan autója legyen, amellyel ismét győzni lehet. Az idén látottak alapján kiváltképp Rosbergnek. “Nico fantasztikus munkát végez, nagyon elégedettek vagyunk vele” – mondta Brawn. “Magasra tette a lécet Michael számára, aki csak ritkán tudott villantani. Remélhetőleg jövőre neki is könnyebben kezelhető lesz a csomagunk.”Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle