Connect with us

technokrata

Koppintásszagú a visszatérő Lotus Esprit

20101001081452.jpg

Garázs

Koppintásszagú a visszatérő Lotus Esprit

Párizsban bemutatták az új Lotus Espritet. 620 lóerős lett.

Sokak kedvence, számtalan film főhőse volt a Lotus Esprit, a sportkocsival kapcsolatban reális veszély volt, hogy soha nem látjuk többet. Szerencsére a Lotus másképp gondolta és Párizsban előállt a szupersportkocsi újkori kiadásával.

Amennyire örülünk az Esprit visszatérésének, annál szomorúbbak vagyunk amiatt, hogy formailag nem sok újat mutat, megrajzolásánál a Lamborghini Gallardo volt az egyértelmű referenciapont. Hátulja egyedibb, de Audi R8-as ráhatás felfedezhető, talán lesz némi finomítás a szériaváltozaton.

Idő van rá, csak 2013 elején indul az új Esprit értékesítése, arról nem sokat tudni, hogy milyen motorral. Annyi bizonyos, hogy a tanulmányba Lexus-eredetú, 620 lóerős, ötliteres V8-ast építettek, amely hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket.

1450 kilós a klasszikus középmotoros kialakítással készült sportkocsi, 3,4 másodperc alatt gyorsul százas tempóra, végsebessége 330 km/óra. Opcionálisan KERS-szel is rendelhető lesz, a mozgásienergia-visszanyerő rendszerrel 10,5 liter az átlagfogyasztás.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák