Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyári fotókon és videón az új DS3 WRC

Garázs

Gyári fotókon és videón az új DS3 WRC

Bemutatkozott a Citroen 2011-es raliautója, a DS3 WRC.

Megannyi előzetes után megtörtént a hivatalos leleplezés is, hiszen a Párizsi Autószalonon bemutatkozott a Citroen új raliautója, a DS3 WRC. Az egyaránt sikeres Xsara és C4 World Rally Car után a DS3 a márka harmadik világbajnoki topautója.

A ralivébé 2011-től új korszakot kezd (ami egyben a költségcsökkentésről is szól): a kétliteres motort 1.6-os váltja. Ugyanúgy turbós és 300 LE körüli gépek lesznek összkerékhajtással, hatfokozatú szekvenciális váltóval, hidraulikus kézifékkel és első-hátsó önzáró differenciálművel, tömegük versenyzőpárostul, felszerelésestül mindössze 1200 kg.

A DS3 WRC-t két francia István (Sebastien), a nemsokár hétszeres világbajnok Loeb (a monacói Elena navigálásával) és 10 évvel fiatlabb klónja, Ogier (jobbkezével, Ingrassiával) vezeti majd.

A Citroen fő és egyetlen ellenfele 2011-ben ismét a Ford lesz – a kékoválosok Fiestára cserélik a Focust. A Prodrive-val karöltve a raliba visszatérő Mini a Countrymanből épített versenyautóját egyelőre csak pár futamon veti be tesztjelleggel, hogy aztán 2012-ben támadhasson.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés