Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel a Räikkönen-Renault nász

Garázs

Közel a Räikkönen-Renault nász

A Renault-főnök találkozni akar a Jégemberrel.

Visszatér-e Räikkönen az F1-be? Tényleg a Renault-nál folytatja? Kubica csapattársaként? Vagy Kubica megy a Ferrarihoz Alonso mellé? Mi lesz Petrovval? Az oroszok állítólag mindenképp a cirkuszban tartanák, pénz van dögivel, csak sokat hibázik és nem szállítja a pontokat – elég a lóvé vagy eredmény is kell a franciáknak? A Jégember WRC-s kitérője sem hozott még áttörést – valóban csak kitérő vagy Kimi jövője a Red Bull-szponzorálta ralizás a Citroennél?

Pár kérdés, ami foglalkoztatja a szaksajtót és a motorsportos szurkolókat; érvek, nyilatkozatok meg pletykák pro és kontra folydogálnak a csapból. Tény, hogy a Forma-1 2007-es világbajnoka, a finn Kimi Räikkönen idén a rali-világbajnokság mezőnyében tanul, esik és kel, s elmondása szerint remekül érzi magát. Viszont hírbe hozták a Renault-val, ahol pillanatnyilag a lengyel Kubica és az orosz Petrov a két sofőr. Kubicát meg a Ferrarival. Ott a spanyol Alonso és a brazil Massa tevékenykedik.

A Renault meg szeretné tartani a zseniálisan teljesítő Kubicát, ez világos. Petrov támogatói egy halom pénzt tolnak, ami nem mellékes, csak hát az újonc rendre bakizik, nem megbízható, nem eredményes. Kubica kizárólag Massa helyére öltözhetne vörösbe, s bár többször leszögezte, hogy nincs az a versenyző, ki ne vágyna a Ferrarihoz, átigazolása egyelőre nem túl valószínű.

Szóval Räikkönen Petrovot válthatná a Renaultnál. Neve és személye a szponzorokat is garantálja. Hogy sokkal jobb lenne Petrovnál, nem kétséges. Hogy mit szól hozzá a ralilobbi, más tészta. Kimire, az általa generált publicitásra égető szüksége van a WRC-nek, amelyben ráadásul új korszak jön az 1.6-os kocsikkal és a nagy leépülést – reményeik szerint – követő feltámadásnak (a Citroen, Ford duón túl Minivel, Saabbal, Volkswagennel). Tán még a legendás Subaru és a Mitsubishi is újragondolná a dolgot.

És ami legutóbb zörgette a harasztot, az az Autosport oldalán megjelenő nyilatkozat Eric Boullier-től: a Renault-főnök azt mondta, hogy mindenképp találkozni akar Räikkönennel. Egyeztetésileg. Hogy lássa, a Jégember igenis motivált, hogy nem pusztán pislákol, de ég is benne holmi tűz. “Rövidesen dönteni fogunk” – így Boullier. “Személyesen szeretnék vele beszélni, muszáj meggyőzödnöm a szándékairól.”

Petrovval kapcsolatban: “Folyton hibázik. Nem, hogy marad-e, nem pénzkérdés. Üdvös lenne, ha míg Robert (Kubica) jobbára az ötödik helyért csatázik, Vitalij (Petrov) a hetedik-nyolcadik pozícióban zárná a futamokat – valami ilyesmit vár el a vezetőség.”

Az F1 2010-es szezonjának eddigi 15 futamán Kubica háromszor is dobogóra állhatott, pontból 114-et gyűjtött. Petrov legjobbja egy ötödik hely, s csak 19 pontja van. Eredményesebb második pilótával verhetnék a Mercedest, ahol ugye Schumacher nem képes Rosberggel lépést tartani – a két gyártó között 35 pontnyi a távolság.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés