Connect with us

technokrata

Látatlanban elkapkodták a brutális Ferrari-roadstert

20100927105620.jpg

Garázs

Látatlanban elkapkodták a brutális Ferrari-roadstert

Párizsban mutatkozik be a Ferrari 599 nyitott tetős változata.

Meglepetéssel készült a Ferrari a Párizsi Autószalonra, a maranellóiak bemutatják az 599 nyitott tetős változatát. Kedves tőlük, hogy nagyobb közönség előtt is lerántják a leplet az autóról, kár, hogy szűk körben már hetek vagy esetleg hónapok óta mutogatják az SA APERTA névre keresztelt modellt.

Nyolcvan darab készül a Pininfarina 80. évfordulóját ünneplő roadsterből, a Ferrari már az összes példányra megtalálta a vevőt exkluzív ügyfélkörében. A nyitott tetős modell nevében szereplő SA tisztelgés a két Pininfarina, Sergio és Andrea előtt, az Aperta olaszul nyitottat jelent.

Kellemesen sportos megjelenésű lett a roadster, szélvédőjét vékonyabbra szabták és ezüst keretezéssel látták el, az ülések mögé aerodinamikai szempontok szerint tervezett keretek kerültek. Csökkentették a hasmagasságot, valamint megerősítették a vázat és a felfüggesztéseket.

A Ferrari szerint jelentős súlynövekedés nélkül sikerült roadstert kreálni az 599-ből, ennek érdekében kemény- helyett vászontetőt alkalmaztak. Ugyanaz a 670 lóerős, V12-es motor került az SA Apertába, mint a nemrég bemutatott 599 GTO-ba.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp