Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb pilótacsere az F1-ben

Garázs

Újabb pilótacsere az F1-ben

Klien lesz Senna HRT-s csapattársa Szingapúrban.

A szezon során immáron a negyedik pilótát fogyasztja, próbálja és veti be ilyen-olyan okokból a mezőny leggyengébbik csapata, a HRT. Az újoncok különversenyében is sansztalan Hispania a Bruno Senna, Karun Chandhok kettőssel vágott neki az idénynek, később aztán érkezett a japán Yamamoto Szakon, aki eddig öt futamon kapott lehetőséget egyszer a brazil, négy ízben az indiai sofőr kárára.

Senna mellett Szingapúrban is Yamamoto indult volna, ám a hírek szerint ételmérgezéssel ápolják. Chandhok lapátra került, azaz Colin Kolles istállójának beugró után kellett néznie. A csapatvezető bejelentése szerint választásuk Christian Klienre esett, az osztrákot erre az egy versenyre szerződtették, Yamamoto két hét múlva Szuzukában minden bizonnyal vissza is térhet.

Klien két szabadedzésen, Barcelonában és Valenciában már ment a HRT-vel, F1-es futamon utoljára 2006-ban vett részt (Red Bull, Monza). Legjobb eredménye egy sanghaji ötödik hely a Jaguarral még 2005-ből. Tesztelt a Hondának és a BMW-nek is.

A villanyfényes Szingapúri Nagydíjon tehát két régi-új pilóta is rajthoz áll – nemrég derült ki, hogy Pedro De la Rosa helyét a német Nick Heidfeld veszi át a Saubernél. A spanyolnak a 2011-re készülő Pirelli dobott mentőövet, mondván teszteljen csak nekik gumit a francia Romain Grosjeannal egyetemben.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés