Connect with us

technokrata

Százmilliárdokat pumpál Győrbe az Audi

20100924113126.jpg

Garázs

Százmilliárdokat pumpál Győrbe az Audi

Bővíti győri üzemét az Audi, míg az Opel Szentgotthárdon fejleszt.

Jó hír a magyar gazdaságnak és Győrnek: az Audi 900 millió eurós, vagyis körülbelül 250 milliárd forintos beruházással bővíti győri üzemét. Ezzel közvetlenül 1800, tágabb értelemben hatezer, míg az Audi számításai szerint mindent partnert és szolgáltatót számolva 15 ezer új munkahely jön létre.

A beruházás eredményeként 2013-tól évente több mint 125 ezer autót gyártanak az Audi magyarországi telephelyén, ez egyes számítások szerint akár két százalékponttal is növelheti a magyar GDP-t. Teljes gyártási folyamatot alakítanak ki az üzemben, a karosszériagyártástól kezdve a fényezésen át az összeszerelésig minden helyben készül. A gyártott típusok között lesz az A3-as új változata a jelenlegi TT Coupe és Roadster, valamint az A3 kabrió mellett.

Rupert Stadler, az Audi igazgatótanácsának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Audi 2015-ig 50 százalékkal, 1,5 millióra akarja növelni az eladott gépkocsik számát. Ehhez van szükség új kapacitásokra, a beruházás elnyeréséért nagy harc folyt a Volkswagen-csoporton belül. A versenyszempontok alapján a győri telephely a jó infrasturktúrával, a rugalmas és kompetens munkaerővel, valamint a kedvező bérstruktúrával nyerte el a beruházást.

Az Opel is bővít Szentgotthárdon

Egy másik autógyártó is bejelentette magyarországi kapacitásainak bővítését. A magyar  kormányfő és az Opel alelnöke közösen tartott sajtótájékoztatón azt közölte, hogy 500 millió eurós beruházásban bővítik a szentgotthárdi motorgyárat, amely közvetlenül ezer új munkahelyet jelent. A gazdasági elemzők üdvözölték az autógyárak döntéseit, de kiemelték, hogy később problémákat okozhat, ha egy gazdaság egyetlen ágazatra támaszkodik. Ezzel arra utaltak, hogy Kecskeméten hamarosan a Mercedes-gyárban is elkezdődik a termelés.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle