Connect with us

technokrata

Felkapcsolja a villanyt a Ford

20100923133403.jpg

Garázs

Felkapcsolja a villanyt a Ford

Jönnek az elektromos Fordok, elsőként a Transit Connect debütált.

A Ford európai elektromos programjának első lépéseként a Ford a hannoveri Haszongépjármű Kiállításon leleplezte a jövőre az európai márkakereskedésekbe érkező elektromos Transit Connectet, amelyet 2013-ig további négy, C és CD padlólemezre épülő elektromos és hibrid meghajtású modell követ.

Az Európában és Észak-Amerikában egyaránt díjnyertes Transit Connect nulla károsanyag-kibocsátású, teljesen elektromos változatának értékesítése a tengerentúlon már idén megkezdődik, Európában pedig a jövő év folyamán kerül bevezetésre.

Az Európában 2003-ban bemutatott, majd tavaly frissített, Amerikában pedig idei évben debütáló és rendkívül sikeres Transit Connect elektromos változata, amely az Azure Dynamicsszal közösen került kifejlesztésre, a modell hosszú tengelytávú verziójára épül, végsebessége 120 km/óra, és egy töltéssel 130 km-es távolság megtételére képes.

“A Ford felismerte az elektromos hajtáslánccal rendelkező járművek iránt jelentkező növekvő érdeklődést, amelyre válaszul elektromos modellek egész sorát mutatjuk be a következő néhány évben” – fogalmazott Nancy Gioia, a Ford elektromos technológiák fejlesztéséért felelős világszintű igazgatója. “Az Azure segítségével fejlesztett elektromos Transit segítségével első lépésként üzleti felhasználóink számára kínálunk lehetőséget a környezetkímélő áruszállításra.”

A Ford célja ugyanakkor az, hogy minden releváns szegmensben kínáljon elektromos, illetve hibrid meghajtású modelleket. A jövőben a hagyományos meghajtásokkal elérhető legfontosabb típusok esetében így a vállalat ezen alternatív technológiák valamelyike által működtetett verziókat is kínál majd ügyfelei számára.

Ennek megfelelően Európában 2011-től lesz elérhető az elektromos Transit Connect, 2012-től az elektromos új Focus, 2013-tól pedig az új C-Max kétfajta hibrid változata és egy további, várhatóan CD padlólemezre épülő hibrid érkezik majd a márkakereskedésekbe.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle