Connect with us

technokrata

Észbontó villanyautó a Peugeot-tól

Garázs

Észbontó villanyautó a Peugeot-tól

200. évfordulója tiszteletére furcsa villanyautót készített a Peugeot.

Idén ünnepli fennállása 200. évfordulóját a Peugeot, ennek apropóján a dizájnerek elengedhették fantáziájukat és engedélyt kaptak egy merész, elektromos roadster megtervezésére. A végeredmény a radikális formavilágú EX1 tanulmány lett, amely két egymás melletti hátsó kerekével egy modern Batmobilra emlékeztet.

Az elektromos hajtásban rejlő lehetőséget demonstrálja a Peugeot a koncepcióval, amelynek héjszerkezetű váza szénszálas méhsejt-kompozitként épül fel, ami optimális tömeget és szilárdságot eredményez. Ehhez szerelik a jármű valamennyi mechanikai alkatrészét, a méretek erősen kompakt jellegűek: a magasság 0,90 méter, a szélesség 1,77 méter. Elöl kettős keresztlengőkart alkalmaztak, hátul pedig szimpla lengőkart, amely változó beállítást megengedő himbán keresztül kapcsolódik az egyetlen lengéscsillapítóhoz.

Mindkét tengelyre egy-egy elektromotor került, így a hátrafelé nyíló ajtókkal operáló roadster összkerékhajtásúként viselkedik. 340 lóerő az együttes teljesítmény, az állandó nyomaték tengelyenként 240 Nm, de a csúcsok 1000 Nm közelében vannak. Lítium-ion akkumulátor tárolja az energiát, teljesítményéről sokat elmond, hogy a francia gyár 450 kilométeres hatótávolságot ígér.

Állítólag villanyautós, FIA által hitelesített gyorsulási rekordot már döntött az EX1, ám konkrét adat ezzel kapcsolatban nincs.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom