Connect with us

Vettel: Én leszek a világbajnok

20100922125710.jpg

Garázs

Vettel: Én leszek a világbajnok

Öten esélyesek még az F1-címre, Vettel a sor végéről előrefutna.

Öt futam van még hátra a 2010-es F1-es világbajnokságból, a hajrában egy kis dél-amerikai kitérőt leszámítva Ázsiában turnézik a száguldó cirkusz. Legközelebb hétvégén, Szingapúrban. Matematikailag még többen is nyerhetnek, reális esélye azonban “csak” öt pilótának van (három csapat képviseletében, amelyek közül a konstruktőri trófeáért igazából a Red Bull és a McLaren vív, bár talán még a Ferrarit sem illik leírni).

Az egyéni vb állása (élcsoport):

1. Webber 187 pont
2. Hamilton 182
3. Alonso 166
4. Button 165
5. Vettel 163

A konstruktőri vb állása (élcsoport):

1. Red Bull 350 pont
2. McLaren 347
3. Ferrari 290

Az ötökből tehát Sebastian Vettel helyzete a legnehezebb, de az idény előtt egyértelműen favoritként kikiáltott német töretlen önbizalommal állítja: igenis ő lesz a világbajnok. A Red Bull mindössze 23 éves klasszisa utoljára a 19 futamból álló szezon kilencedik versenyén, az Európa Nagydíjon, Valenciában pezsgőzhetett a pódium legfelső fokán, de előtte is csupán Malajziában nem talált legyőzőre, miközben az éllovas kollégát, az ausztrál Mark Webbert négyszer intették le elsőként a kockással. Vettel három alkalommal nullázott, Webber csak egyszer.

“Az aktuális pontrendszerben könnyen behozható a hátrányom” – nyilatkozta Vettel a Bildnek. “Nyugodt kell, hogy maradjak, dolgozni és hinni a sikerben. Meg tudom nyerni a világbajnokságot. Mindegy is, hogy 24, 25 vagy 30 pont a különbség.” Amúgy 24, ergo szélsőséges körülmények közepette az is megtörténhet, hogy már a szingapúri meccset követően átveszi a vezetést… Erre nem feltétlen éri meg fogadni, bezzeg a futamgyőzelemre például a Ladbrokes szerint Vettel a legesélyesebb.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom