Connect with us

technokrata

Wébernek sikerült

20100920082238.jpg

Garázs

Wébernek sikerült

Zengős címvédés az Európa-kupában. Füstbe ment Michelisz-terv.

Michelisz Norbert a 12. helyről kezdte a túraautó-világbajnokság (WTCC) első valenciai futamát – az időmérőn motorgondok hátráltatták a Zengő Dension Team dobogóra vágyó magyarját. A repülőrajtos versenyt aztán a címvédő, olasz Tarquini nyerte egy másik (gyári) dízel Seat Leonnal, második a francia Muller, harmadik a brit, szintén Chevrolet Cruze-t hajtó Huff lett. Michelisz a 11. pozícióban zárt. Rookie-szinten pedig a harmadikban a svájci Barth és a dán Nykjaer árnyákában.

Michelisz maga alatt

A második, már állórajtos meccsnek ennek megfelelően ugyanerről a helyről vágott neki, és 13 körrel később, a leintésnél a 12-es szám állt a neve mellett. Abszolút ponthoz nem jutott, viszont az újoncok különcsatájában – a svájci Barth balszerencséje okán – még növelni is tudta előnyét (Barth kiesett, Valencia előtt meg holtversenyben rakták az élen). Győzött a portugál Monteiro (Seat) a rettenet kiegyensúlyozott Yvan Muller és Tarquini előtt. Muller csöppet meglógott, Priaulx hátránya megduplázódott.

Az egyéni vb állása (élcsoport):

1. Muller 265 pont
2. Priaulx 240
3. Tarquini 236
… 13. Michelisz 46

Seat után Chevrolet-vel is neki áll a zászló

A konstruktőri vb állása:

1. Chevrolet 569 pont
2. Seat 524
3. BMW 491

A Rookie-kupa állása:

1. Michelisz 129 pont
2. Barth 125
3. Nykjaer 111

Norbi ezúttal a középmezőnyben vívott

Ez volt az idei utolsó európai WTCC-állomás, folytatás október végén Japánban.

Wéber Gábor lett a Seat Leon Európa-kupa bajnoka! Tavaly Michelisznek sikerült, azaz a Zengő Motorsport uralja a három éve működő sorozatot. Wéber háromszor nyert, háromszor harmadik lett – Valenciában egy harmadik hely is elég volt neki az első futamon, míg a másodikon ő és riválisa is kiesett.

Wéber megcsinálta

A Seat Leon Európa-kupa végeredménye (élcsoport):

1. Wéber 48 pont
2. Rossi (francia) 42
3. Murray (ír) 38Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek