Connect with us

technokrata

Dodzsem a Mercedes A-osztályból

20100916124408.jpg

Garázs

Dodzsem a Mercedes A-osztályból

Bemutatkozott a Mercedes-Benz A-osztály elektromos változata.

Régóta foglalkoztatják a Mercedest az alternatív hajtási rendszerek, a németek szorgalmas kísérletezők, első szériagyártású elektromos autójuk bemutatkozására azonban mostanáig kellett várni. Arról nincs szó, hogy az A-osztály E-Cell változata rögtön tömeggyártásba kerül, de a félezres szériát már illik komolyan venni.

Mivel a technológia egyelőre drága, csak lízingkonstrukcióban lehet hozzájutni az elektromos kisautóhoz, német, francia és holland ügyfelek rendelhetnek belőle. A Mercedes minden bizonnyal azt tervezi, hogy a gyűjtött tapasztalatokat felhasználja új modellek elkészítéséhez.

Sok különbség nem látszik az A-osztály alapváltozatához képest, 95 lóerős, 290 Nm csúcsnyomatékú villanymotort kapott az autó. Lítium-ion akkumulátorok biztosítják az energiát, egy feltöltéssel 200 kilométert bírnak ki.

Nem száguldozásra termett a villanyos A-osztály, az elektronika 150 km/órás tempónál leszabályoz. Büszkék a Mercedesnél arra, hogy az elektromos hajtáslánc bepasszírozása ellenére a csomagtartó mérete nem változott.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle