Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hengerszegény Ford Focus ST

Garázs

Hengerszegény Ford Focus ST

2012-től árulják, Párizsban debütál az új Ford Focus ST.

Furcsa stratégiát választott a Ford az új Focusszal: ahhoz képest, hogy mennyire kiélezett a verseny a kompakt szegmensben, csak jövőre kezdi forgalmazni az új generációt, amelynek szériaváltozatát már év elején, a Detroiti Autószalonon bemutatta. Párizsban az új ST debütál, a sportos változat azonban még később, csak 2012 elején jelenik meg a márkakereskedésekben.

A késlekedés oka, hogy a Ford világautónak szánja a Focust, a bolygó gyakorlatilag minden pontján kapható lesz, az ezzel kapcsolatos előkészületek pedig időt igényelnek. Csak aztán nehogy túl késő legyen a Ford számára…

Ami az ST-t illeti, a várakozásoknak megfelelően sportosabb karosszéria-csomaggal készül, fényszórói LED-esek lettek, a középső kipufogós hátsó lökhárító egészen egyedi. Búcsúzik az öthengeres, 2,5 literes motor, helyére takarékosabb és tisztább kétliteres turbós blokk kerül.

Az EcoBoost-sorozatba tartozó egység 250 lóerős lesz, vagyis az aktuális generáció 225 lóerős teljesítményét jócskán felülmúlja. Biztosra vehető, hogy a mérnökök a futóművet is tökéletesítették.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés