Connect with us

technokrata

Biztonsági övre mennek a rendőrök

20100913132157.jpg

Garázs

Biztonsági övre mennek a rendőrök

Szeptember 14-16. között fokozott ellenőrzést tart a rendőrség.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a “European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2010. harminchetedik hetében kerül sor az Unióban. A magyar rendőrség is résztvesz az akcióban, amely elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatának ellenőrzésére terjed ki.

Keddtől csütörtökig napi 8-8 órában hajtja végre az ellenőrzést a rendőrség. A biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszerek használata az utóbbi években tapasztalt pozitív elmozdulás ellenére még mindig alacsony, Magyarország továbbra is elmarad a régebbi EU-tagállamok átlagától.

Közúti baleset esetén a sérülések elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát. Életek ezreit lehetne megmenteni európai szinten, ha mindenki használná a biztonsági övet, ezt a célt szolgálja az akció.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle