Connect with us

technokrata

Megújult a Bentley Continental GT

20100908111201.jpg

Garázs

Megújult a Bentley Continental GT

Frissebb, erősebb és nyomatékosabb a luxuskupé.

Interneten leplezte le, de természetesen a Párizsi Autószalonon is kiállítja a frissített Continental GT-t a Bentley. A kötelező ráncfelvarrási elemeken túl igazi műszaki újdonságot is kínál a kupé, a modell történetében először V8-as motorral is kapható lesz.

Részleteket nem közöltek az új blokkról, de annyi kiderült, hogy negyven százalékkal takarékosabb a szintén frissített, hatliteres, duplaturbós W12-es motornál. 560 helyett már 575 lóerő a csúcsteljesítmény, a legnagyobb nyomaték 650-ről 700 Nm-re változott és bioetanollal is tankolható.

65 kilóval csökkent a kupé súlya, de még mindig bőven  két tonna felett jár, a sportosabb vezetési élmény érdekében 41 milliméterrel nőtt az első, 48-cal a hátsó nyomtáv. Sportosabb kiosztásokkal készül a hatfokozatú automata váltó, az összkerékhajtási rendszer 50:50 helyett már 60:40 arányban a hátsó tengely javára osztja a nyomatékot.

Kívül átalakult a frontrész, LED-es nappali fényt kaptak a fényszórók és kiszélesítették a kerékjárati íveket, az első és hátsó lámpák megjelenése a Mulsanne-t idézi. A kabinban a műszerfal kapott frissebb formát, új érintőképenyős rendszer jelent meg, az áttervezett első ülések révén pedig 46 milliméterrel nőtt a hátsó lábtér.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle