Connect with us

technokrata

20100906230409.jpg

Garázs

Vettel-e vagy?

Harmadszor is a Hungaroringen a Formula BMW Racing Experience.

Szeptemberben harmadik alkalommal látogat Magyarországra a BMW speciális vezetéstechnikai képzése, a Formula BMW Racing Experience, amely keretében bárki autóversenyzővé válhat egy napra. A Hungaroring versenypályán tartott félnapos és háromórás tréningeken a BMW professzionális instruktorai valódi versenykörülmények között segítenek elsajátítani az érdeklődőknek egy formula versenyautó vezetését. A két programra gyakorlatilag bárki jelentkezhet önköltségen, aki a minimális fizikai feltételeknek megfelel. A szeptember 18-i félnapos képzés a komolyabb érdeklődőknek ajánlott, míg a 17-18-i háromórás képzések azoknak, akik csupán belekóstolnának a formula vezetés élményébe.

A képzésben a Forma 1-es versenyzéshez közeli élményt erősíti, hogy a jelentkezőket a Hungaroringen, teljes versenyfelszerelésben tanítják meg vezetni, a programban résztvevő BMW FB02-es versenyautó pedig megegyezik azzal az autóval, amelynek volánja mögött tehetséges fiatalok versenyeznek a három nemzetközi Formula BMW sorozatban. A BMW valenciai központjából számos tehetséges versenypilóta került ki az évek során, a legkiemelkedőbb tehetségek pedig a Formula BMW versenysorozatában is megmérettethették magukat. Sőt, ebben a tehetségkutató kupában tűntek fel és voltak bajnokok olyan, azóta híressé vált Forma 1-es pilóták is, mint Sebastian Vettel – minden idők legfiatalabb futamgyőztese – vagy Nico Rosberg.

A BMW FB02-es versenyautó egy 140 lóerős, igen magas biztonsági standardokkal ellátott, hatfokozatú szekvenciális váltójú erőgép, amelynek 0-ról 100 km/órára való gyorsulása négy másodpercet vesz igénybe. Az autó paraméterei miatt a jelentkezőknek olyan fizikai feltételeknek kell megfelelniük, mint például a 160-188 cm közötti magasság vagy a jó fizikai erőnlét. A képzés során a résztvevők elméleti tanórákon és szigorú szabályok között végrehajtott gyakorlati órákon vesznek részt, és ezek során olyan dolgokat tanulhatnak meg, mint a megfelelő sebességváltás és fékezés, illetve az ideális ívek kihasználása a pályán. A programokat a vendégek szabadgyakorlással zárják.

A magyarországi képzésre jelentkezni Mázsi Boglárkánál lehet a +36 20 34 56 106-os telefonszámon, a részvétel díj a szeptember 18-i félnapos program esetén 990 EUR (+ áfa), a szeptember 17-18-i, háromórás  programok esetén pedig 400 EUR (+ áfa).Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp