Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kawasaki ZZR-1400 ABS teszt

Garázs

Kawasaki ZZR-1400 ABS teszt

Top Gun újratöltve
Hosszú távon is nehéz utolérni a Kawa legnagyobb sport-túragépét.

Ha Tom Cruise újra magára öltené Maverick hadnagy egyenruháját, vajon ismét egy Kawasaki nyergében látnánk? A kérdést a mai motorkínálat mellett nehéz lenne megválaszolni, hiszen akkortájt a filmben szereplő ZX 900 A1 (GPz 900R-ből átalakított modell) a kor leggyorsabb szériamotorja volt. Tesztalanyunk őse a ’86-os Top Gun című filmben szereplés kiváltságát azzal vívta ki, hogy szériakivitelben képes volt a 250 km/h sebességet meghaladni. A mai sport-túramotorok közül jó néhány akad, amelyik képes túllépni a háromszázas sebességhatárt – szabályzó elektronika nélkül -, de hála istennek az ezen a fronton vívott háborúnak immár vége. 2010-et írunk, és már nem a végsebesség tesz egy motort naggyá – persze a nagy teljesítmény továbbra is kívánatos -, hanem az emelt szintű biztonság és a kényelem. Ez utóbbi tulajdonságok lettek a legfontosabb ismérvei a mai sport-túramotoroknak, hiszen superbike-ok teljesítményét produkáló masinákról beszélünk, ahol a guggolós testtartás és a tankra hasalás nem kívánatosak egy hosszú út során.

Egy fenékkel két lovon?

A sportszívvel működő túramotorok tesztjeiben ritkán láthatjuk szólóban futtatva a ZZR-1400-et vagy kategóriatársait. A BMW K 1300S és a Hayabusa szinte minden alkalommal egy oldalon szerepelnek a zöld fenevaddal. A korábbi összehasonlítások szerint a Kawasaki több részletében is középutasnak minősül a nyers erőt képviselő Hayabusa és a komfort-díjnyertes BMW között. A versenyt színesíti, hogy az idei évtől a Honda új road sportja (VFR 1200F) is ringbe szállt.

A Kawasaki modellpalettán belül a ZX-12 utódjaként és a GTR-1400-es komfortjához közeli motorként jegyzik a ZZR-1400-est. Talán ezért kerül ki minden megmérettetésből másodikként. Rendszerint kényelmesebbnek vallják, mint a GSX-R 1300-at és sportosabbnak, mint a bajor telivért, hiszen génállományát két nagyon jó szériának köszönheti. Már a 2006-ban debütált verziónál is tapasztalható volt a superbike-okra jellemző teljesítmény, éppen ezért a frissítésnél csak a blokk teljesítmény-leadási karakterisztikájára gyúrtak és a kipufogó rendszer Euro 3-as szintre emelésére. Iszonyú erejét és agresszivitását jelzi, hogy 100 km/h-ra 2,5 másodperc alatt gyorsul fel – csupán ezt olvasva is már fenevad a gép, de itt még nincs vége a parasztvakításnak: 100 méter megtételéhez csak 4,3 másodpercre van szüksége, és állóhelyi startból 400 méteres táv elegendő számára ahhoz, hogy alulról karcolja a 240 km/h-t. A 299 km/h-s végsebességet már ötödik fokozatban megízlelheti bárki – feltéve, ha a donorjelölt ezt nem közúton kívánja kipróbálni -, azt követően jön az elektronikus leszabályozás.

Sportcipő vs. túrabakancs

Már a négyévszakos gumik megjelenése előtt is fenntartásokkal fogadtuk a többfunkciós termékeket, éppen ezért nehéz dűlőre jutni a motor rendeltetési célja, menetteljesítménye, valamint hajtásmód-megválasztása felett. Az erőforrás teljesítménye és dinamikája alapján akár superbike-ot is hajthatna. Viszont ha már a túraigényeket is figyelembe vesszük, az általam preferált szekunder hajtás a kardántengely lenne, ezért nevezném a ZZR-t inkább egy nagyon sportos túramotornak. Ettől függetlenül nyomatékleadása példás! Bármelyik sebességi fokozatban kilőhetünk egy csavarással és hasonlóképp, akár visszakapcsolás nélkül is bírja a 60-as tempót hatodikban. Ha közhelyes akarnék lenni, azt írnám, hogy tipikus példája a “pincétől a padlásig” motoroknak.

Futóművének állítási lehetőségeit az ötnapos tesztelés alatt feleslegesnek tartottam próbálgatni, valószínű elvesztem volna az elöl 13 nyomó és a 11 húzó fokozati csillapítás variálgatása között. Ebben a kategóriától elvárhatót hozta, noha a BMW ESA rendszerét nem múlja felül. 260 kg-ot meghaladó súlya ellenére könnyűszerrel kanyarba szelídíthető, viszont a motor némileg labilis döntögetés közben. Ez utóbbi persze betudható a magyarországi útviszonyoknak is.

 modell

 Kawasaki ZZR-1400 ABS

 motor

 S4/16, folyadékhűtés,
 DOHC

 hengerűrtartalom    1352 ccm
 teljesítmény  193 LE / 9 500 min.
 nyomaték  154 Nm / 7500 min.
 váltó  6 fokozatú
 h-sz-m-tt  2169-760-1171-1460 mm
 ülésmagasság  800 mm
 szabadmagasság  125 mm
 üzemanyagtartály   22 l
 fordulókör  n.a.
 fogyasztás  6,4 l/100 km
 önsúly  257 kg
 ár  3 990 000 Ft

A Hayabusához képest a szélvédelme, kormánypozíciója és fékhatása határozottan jobb, de az erőteljes fékezésnél korábban egyetlen ABS-es motoron sem tapasztalt módon érezhető a fékkaron az ellenállás. Ennek közvetlen következménye lehet a féktáv növekedése, ami nem elhanyagolható részlet egy ekkora paripa esetében. Kipufogórendszerének Euro 3-as szintre ugrása környezetvédelmi szempontból elismerést érdemlő fejlesztés, ellentétben az élménymotorozással. Ahhoz már egy jókora felárat kell kifizetni (közel 570 ezret), hogy a gyár által ajánlott Akropovic slip-on rendszerrel hasítsunk. Amivel megfogott, az a Ram-Airnek köszönhető plusz 10-12 lóerős teljesítménytöbblet (ezzel már 206 pacisra bővül a ménes), és a személyautók fedélzetijét idéző központi információs kijelző.

Összegzés

Az újkori megmérettetésben tehát az öszvér-hatás vizsgálata segít minket közelebb a döntéshez. Milyen mértékben sikerült ötvözni egy gépben a sportosságot és a túrázós igényeknek való megfelelést, és mindezt milyen áron kapjuk? Számomra a Kawa zászlóshajója lehet a legkevesebb kompromisszumra kényszerítő választás, kiváltképp az ABS-szel szerelt változat vételára miatt.

Végeredményként azt mondanám, hogy a ZZR-1400 annak ideális választás, aki ragaszkodik a sportos teljesítményhez és nem megalkuvó kényelmi vonatkozásban.
Maverick hadnagyhoz visszatérve – aki nem egy túramotoros vadászpilóta, sem pedig egy superbike-os adrenalinhajhász – minden bizonnyal jobban illik a ZZR 1400-es, mint a vetélytársak bármelyike.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés