Connect with us

technokrata

Új dízelmotor a Lexus IS-ben

20100830144712.jpg

Garázs

Új dízelmotor a Lexus IS-ben

Felfrissül a Lexus IS, premier a Párizsi Autószalonon.

Kicsinosítja az IS-t az új modellévre a Lexus, a frissített változat a Párizsi Autószalonon debütál. Forradalom nem lesz, a külső változások aprók, már-már alig észrevehetőek. Kicserélték a fényszórókat, LED-es nappali fények ülnek bennük, variáltak a hűtőráccsal és a hátsó lámpaburákkal, valamint új külső színek és alufelnik jelentek meg.

Bent nem történt semmi, csupán a kárpitokat húzták át, az F-Sport változatokhoz módosított első lökhárító készült. Legnagyobb változás, hogy új dízelmotor jelent meg a kínálatban, a 2,2 literes motorból 150 lóerős kivitel is készült.

200d néven kerül a kereskedésekbe az új változat, egyes országokban a 220d közvetlen utódjaként, de akadnak olyan piacok is, ahol mindkét verziót forgalmazzák. A 200d 10,2 másodperc alatt gyorsul százas tempóra, átlagfogyasztása 5,1 liter. Kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátása 134 gramm, a 220d adatánál 14 grammal kevesebb.

2011-től változnak az uniós előírások, minden új autónak Euro 5-ösnek kell lennie, ennek megfelelően dolgozták át a mérnökök a 2,5 literes, V6-os benzinmotort. Takarékosabb és tisztább lett, a 208 lóerős teljesítmény és 252 Nm-es csúcsnyomaték maradt.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp