Connect with us

technokrata

Bemutatkozott a Citroën DS4

20100830150637.jpg

Garázs

Bemutatkozott a Citroën DS4

Párizs előtt leleplezték a DS-sorozat második tagját.

Nemcsak az új Citroën C4, hanem prémium testvére, a DS4 is bemutatkozik a Párizsi Autószalonon. Utóbbi lényegében nem más, mint a Genfi Autószalonon leleplezett DS High Rider tanulmány szériaváltozata.

Nagy különbség a két autó között, hogy míg a koncepció három-, addig a végleges modell ötajtós kialakítással készült, rejtett hátsó kilincsekkel. Nagy, majdnem crossoveres hasmagasságot álmodtak a DS4-nek, a Citroën nem bánná, ha a kompakt szabadidő-autók egynémelyikétől is sikerülne vevőket elszipkázni az új modellel.

Mivel a DS-sorozatba tartozó modelleket eggyel feljebb pozícionálja a Citroën, a karosszéria nem teljesen azonos, sőt a franciák szerint csak a frontrész közös. Azért a C4-gyel egyező alapok miatt a hasonlóság egyértelmű, bent viszont szinte tapintható a jobb minőségérzet. Még masszázsfunkciós első ülések is rendelhetőek többszínű hangulatvilágítással.

A C4-nél hat centivel rövidebb a DS4, ugyanakkor két centivel szélesebb és néggyel magasabb. Csomagtartója 370 literes, amely 38 literrel marad el a C4-től. Motorból öt lesz, két dízel (1,6 HDi 110 LE, 2.0 HDi 160 LE) és három benzines, mind 1,6-os. A normál feltöltésű változat 120, a két turbós 155 és 200 lóerős. Hatfokozatú manuális vagy automata váltóval párosíthatók a blokkok, a forgalmazás jövőre indul.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp