Connect with us

technokrata

Ötcsillagos Swift

20100827103749.jpg

Garázs

Ötcsillagos Swift

Kiválóan szerepelt az új Swift-generáció az Euro NCAP töréstesztjén.

Négy autót tört össze legutóbbi tesztsorozata keretében az Euro NCAP, köztük a Suzuki Swift új generációját. Külsőre ugyan alig változott az Esztergomban készülő modell, a lemezek alatt viszont annál több módosítás történt, amelyet igazol, hogy a korábbi négy után ötcsillagos minősítést kapott az autó.

94 százalékos felnőttvédelemmel zárt a Swift, a tesztelt modellek (a soros körben a Citroën C4, Honda CR-Z és a Hyundai ix35 szerepelt még) közül a legjobb eredményt érte el. Frontális ütközésnél kifejezetten biztonságos a Swift, csupán a mellkast fenyegeti nagyobb veszély, oldalütközésnél kicsivel nő a rizikófaktor.

Rendben van a gyermekvédelem, 82 százalékos, csak a gyalogosok félhetnek kicsit a 62 százalékos értékelés miatt, a motorháztető éle nem túl kíméletes. Alapfelszereltség az ESP, de nincs sebességkorlátozó rendszer, így a biztonsági extrákat 71 százalékosra értékelték.

Megkapta az öt csillagot a többi tesztelt modell is, bár az ix35 némi kritikával, az oldallégzsákok ugyanis nem nyíltak megfelelően.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp