Connect with us

technokrata

Loeb még nem unja

Garázs

Loeb még nem unja

Nyolcadszor nyert Loeb a Német-ralin. Zsinórban.

Nem hozott meglepetést a Német-rali, amelyen 2001 óta csakis Loeb bír nyerni. Azaz most is a francia extornász nyert. És ahogy az aszfaltilag várható volt, a többi dobogós hely is a Citroené lett Sordo, Ogier leosztásban.

A szezonbéli kilencedik futamon a 36 éves Loeb ötödik sikerét aratta (pályafutása során pedig 59-nél tart, elképesztő), előnye az összetettben tetemes, szinte biztos, hogy rövidesen hétszeres világbajnoknak mondhatja magát. Hét, hetes, zsinórban, nem normális.

Trier környékén Loeböt csak csapattársa, a spanyol Sordo tudta megszorongatni, persze csupán addig, míg meg nem érkezett az ukáz, hogy hagyják abba egymás kergetését. Sordo új navigátorral, Vallejóval ment.

A finn Hirvonen (Ford) váltóhibával kiesett. Az F1-ből érkezett Räikkönen (Citroen) nyert egy szakaszt, hetedikként ért célba, ez a második legjobb eredménye, s a negyedik pontszerzése a WRC-ben. A másik celeb Ken Block Fordja megadta magát. A visszatérő, aszfaltmenő Duval (Ford) az ötödik pozícióból borult (szép nagyot, ahogy szokott).

A magyarok közül Érdiék (Mitsubishi Lancer Evo IX) az N-es középmezőnyben végeztek, kategóriájukban szakaszgyőzelmük is volt abszolút 16. idővel; Fischerék (Honda Civic Type-R, A7) kiestek.

Következik a Japán-rali (szeptember 10-12.), ezzel együtt már csak négy futam van vissza, ráadásul kettő aszfaltos – az ezüstért és a bronzért még komoly csata várható.

A Német-rali végeredménye (élcsoport):

1. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroen C4 WRC) 3:59:38.3 ó
2. Sordo, Vallejo (spanyol, Citroen C4 WRC) + 51.3 mp
3. Ogier, Ingrassia (francia, Citroen C4 WRC) + 2:13.3 p
4. Latvala, Anttila (finn, Ford Focus WRC) + 2:33.9
5. P. Solberg, Patterson (norvég, brit, Citroen C4 WRC) + 6:47.7
6. Wilson, Martin (brit, Ford Focus WRC) + 8:46.7
7. Räikkönen, Lindström (finn, Citroen C4 WRC) + 8:50.5
…33. Érdi, Táborszki (Mitsubishi Lancer Evo IX) + 43:30.7

Az egyéni vb állása (élcsoport):

1. Loeb 191 pont
2. Ogier 133
3. Latvala 117

A konstruktőri vb állása (élcsoport):

1. Citroen WRT 308
2. Ford WRT 222Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom