Connect with us

technokrata

Baumgartner visszatér

Garázs

Baumgartner visszatér

Egykori és egyetlen F1-pilótánk ismét versenyautóba ül.

Baumgartner Zsolt visszatér! Igaz, nem a száguldó cirkuszba, hanem “csak” a Le Mans Series szezonzáróján (szeptember 10-12., Silverstone) kap lehetőséget egy Saleen S7R volánja mögött.

Az a verseny ugyanúgy 1000 km-es lesz, mint a most hétvégén – Magyarországon először – rendezett hungaroringi, ahol hatalmas meglepetésre a Strakka Racing révén LM P2-es győzelem született. Sőt, az első hat LM P2-es lett.

Ez azt jelenti, hogy a legjobbak, legerősebbek, legesélyesebbek mind ki- vagy visszaestek valamilyen műszaki (vagy vezetői) hibából – bizony a dízel Peugeot is. Amúgy az exF1-es Olivier Panis a 908 HDi-vel 1:34.934-es időt autózott, az nem túl lassú…

A ferraris Jean Alesi és Giancarlo Fisichella kategóriájukban vezető helyről csúsztak le negyediknek – a GT2-ben Porsche nyert (abszolútban ez tizedik helyet ért 14 kör hátránnyal).

A Lamborghini-betétfutamokon két magyar is bizonyíthatott egy-egy VIP-autóban (570 lóerős, összkerekes Gallardóval), de Michelisz Norbertnek és Walter Csabának sem volt szerencséje (váltó- és fékhiba, elektromos problémák, rontott boxkiállás). Három versenyen Michelisz legjobbja egy negyedik, Walteré egy ötödik volt, miközben tempójuk alapján akár nyerhettek is volna.

LMS 1000 Hungaroring, végeredmény (élcsoport):

1. Leventis, Watts, Kane (HPD, P2) 6:01:02.752 ó
2. Amaral, Pla (Ginetta-Zytek, P2) + 1 kör
3. Lahaye, Nicolet (Pescarolo-Judd, P2) + 2 körSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp