Connect with us

technokrata

Nyúzópróbán az új Ford Focus

20100812123544.jpg

Garázs

Nyúzópróbán az új Ford Focus

Kínozzák a Focust, hogy tökéletes legyen, mire piacra kerül.

A Focus új generációját a bolygó legextrémebb helyein teszi próbára a Ford tesztcsapata: autóztak vele befagyott tavakon, átvágtak vele a legforróbb sivatagokon, és túlterhelve kanyarogtak vele az Alpok szerpentinjein, hogy a modellt a lehető legmegbízhatóbbá formálják.

A Fordnál alapkövetelmény, hogy minden tengerszint feletti magasságon tökéletesen működjenek autói, ezért a vállalat gyakorta használja tesztelésre az osztrák Alpokban lévő, Grossglockner alpesi hegyi utat. A 48 kilométer hosszú, nehéz kanyarokkal tűzdelt útvonal legmagasabb pontja 2054 méteren van, a Ford járműintegrációs mérnöke, Bernd Herweling két teljes hetet töltött itt, s naponta 200 kilométert vezetett fel és le a szerpentinen.

A csapat egy erősen álcázott Focust tesztelt, amelyben a teljesen új, 1,6 literes EcoBoost közvetlen befecskendezéses benzines turbómotor dolgozott. Laptopon figyelték a külső hőmérséklet, az olajhőmérséklet és sok más adat alakulását, a hátsó ülésen tucatnyi műanyag marmonkanna volt ballaszttal megtöltve, három súlyos felnőttet helyettesítve.

Az utánfutós teszten stabil 30 km/órás sebességet kellett tartani egészen a csúcsig. Ilyen tempó mellett kevés levegő halad át a hűtőn, így a motor hűtőrendszere igazán kemény próbatétel előtt állt. A Ford szerint ha egy autó ebben a környezetben is teljesíti a célkitűzéseket, akkor szinte mindennel megbirkózik majd, amit a vevők várnak tőle.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp