Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forma-1-es autó pályanapokra

Garázs

Forma-1-es autó pályanapokra

Lotus Exos Type 125
25 darabot készít a Lotus legújabb modelljéből, F1-es autója másolatából.

Pályanapok Forma-1-es autóval – ezt kínálja a Lotus annak a vásárlóközönségnek, amely hajlandó akár egymillió eurót fizetni egy autóért. Jelen esetben egy igazi, kőkemény formaautóért, merthogy az Exos Type 125 néhány minimális módosítástól eltekintve megegyezik a Lotus jelenlegi F1-es autójával.

Hasonlóan a versenyistálló gépeihez, Cosworth-motor dolgozik az újdonságban, de nem 2,4, hanem 3,5 literes blokk, teljesítménye 659 lóerő. Annyit nem bír, mint az F1-es motor, de 10 300-as fordulatszámig el lehet forgatni, az előzés gomb megnyomása után akár 10 800-ig is.

Jórészt karbonszálas anyagból készült a versenyautó, kilóinak száma megegyezik a lóerőkével, avatatlan kezekben igazi fegyverré válhat. Emiatt a Lotus úgy döntött, hogy a vásárlók rögtön egy exkluzív klub tagjává válnak, részükre rendszeresen vezetéstechnikai tréningekkel összekötött pályanapokat tartanak, ahol olyan nagyságok oktatnak majd, mint Mika Häkkinen vagy Jarno Trulli.

Nem ismertek a pontos menetteljesítmények, az viszont kiderült, hogy az autó felkészítése és karbantartása nem igényel profi stábot, a tulajdonosok maguk is elboldogulnak egy pályanapra való felkészüléssel. 4500 kilométer a szervizintervallum, ez bőven elegendő a potenciális vevőkör számára.

Huszonöt darab készül az autóból, az első adagot jövő tavasszal adják át, a másodikat 2012 nyarán.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés