Connect with us

technokrata

Forma-1-es autó pályanapokra

20100810113920.jpg

Garázs

Forma-1-es autó pályanapokra

Lotus Exos Type 125
25 darabot készít a Lotus legújabb modelljéből, F1-es autója másolatából.

Pályanapok Forma-1-es autóval – ezt kínálja a Lotus annak a vásárlóközönségnek, amely hajlandó akár egymillió eurót fizetni egy autóért. Jelen esetben egy igazi, kőkemény formaautóért, merthogy az Exos Type 125 néhány minimális módosítástól eltekintve megegyezik a Lotus jelenlegi F1-es autójával.

Hasonlóan a versenyistálló gépeihez, Cosworth-motor dolgozik az újdonságban, de nem 2,4, hanem 3,5 literes blokk, teljesítménye 659 lóerő. Annyit nem bír, mint az F1-es motor, de 10 300-as fordulatszámig el lehet forgatni, az előzés gomb megnyomása után akár 10 800-ig is.

Jórészt karbonszálas anyagból készült a versenyautó, kilóinak száma megegyezik a lóerőkével, avatatlan kezekben igazi fegyverré válhat. Emiatt a Lotus úgy döntött, hogy a vásárlók rögtön egy exkluzív klub tagjává válnak, részükre rendszeresen vezetéstechnikai tréningekkel összekötött pályanapokat tartanak, ahol olyan nagyságok oktatnak majd, mint Mika Häkkinen vagy Jarno Trulli.

Nem ismertek a pontos menetteljesítmények, az viszont kiderült, hogy az autó felkészítése és karbantartása nem igényel profi stábot, a tulajdonosok maguk is elboldogulnak egy pályanapra való felkészüléssel. 4500 kilométer a szervizintervallum, ez bőven elegendő a potenciális vevőkör számára.

Huszonöt darab készül az autóból, az első adagot jövő tavasszal adják át, a másodikat 2012 nyarán.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle