Connect with us

Schumi tekergette a nyakát

20100730001110.jpg

Garázs

Schumi tekergette a nyakát

Mercedes GP: nincs fejlesztés
Egy levegőt szívtunk az élő legendával. Mogyoródon se várjunk tőle csodát.

Mint a mesében: a lány hozott ajándékot meg nem is, volt rajta ruha meg nem is. Valahogy így zajlott a Mercedes GP csütörtöki, fóti sajtótájékoztatója is, élen a két sztárpilótával. Kemény a verseny, megy az ámítás, a titkolózás, de ennyi erővel Kiszel Tünde is nyilatkozhatott volna érdemben. De Schumi legalább barna, laza, fiatalos, nem utolsósorban pedig szemöldökben sem annyira erős.

Amúgy minden olyan nagyvilági volt, Mercedes-módra. Óriási csinadratta, parádés körítés, csinos hostessek, diszkrét csúszás a programban, de hé, végül is egy hétszeres világbajnok tette tiszteletét körünkben. Ennyi igazán kijár neki. Végül is megérkezett a Mercedes GP Petronas két pilótája, Michael Schumacher és Nico Rosberg. Nem maradt el Norbert Haug sem, ő a főnök, kontrollt márpedig gyakorolni kell! A mikrofon felett is, szó szerint: Schumacheré behalt, Haug végül kézrátétellel gyógyította. Show must go on!

Udvariasan helyet foglaltak, és türelmes mosollyal várták a kérdéseket. Amik nem akaróztak jönni. Talán mindenki megilletődött kicsit, végül csak beindult a sajtótájékoztatás. Abszolút nem releváns, semmitmondó felvetésekkel és reagálásokkal. Amíg csak Schumacher idei teljesítményét feszegették, még rendben is volt minden, noha a bajnok kényszeredetten tekergette a nyakát, láthatóan nem erre számított. Az ember kicsit meg is sajnálta. Érthetetlen, miért nem adnak kellő időt számára. Mindenki a régi Schumira emlékszik, őt keresik, pedig ha visszapillantunk: a benettonos sikerek után, midőn kétszeres győztesként a Ferrarihoz szegődött, a fasorban sem volt. Nem hagyta magát zaklatni, nyugodtan maga köré építtette a csapatot, és a konfekció-autót is magára szabatta. Kísértetiesen hasonló a szitu? Megpróbálta ugyan elbagatellizálni idei eredmény(telenség)ét, de a helyzet kínos volt.

Ám amint technikai kérdések következtek, a pilótákat és a csapatfőnököt mintha kicserélték volna. Csak elferdített, üres szöveget kaptunk a Forma-1-es pilótáktól megszokott módon – vagy inkább a csapatérdek által megkövetelve -, kidekázva minden választ. Látszik, hogy összeszokott csapatot alkotnak, németesen kimért, hűvös légkört teremtve.  Mintha maga a Nagy Testvér szűrte volna a mondatokat – kizárólag olyanok érkeztek, amelyekből biztosan nem lehet baj. Érthető a titkolózás, a tét nem kicsi, a Mercedes nagy csapat, de nem hülye: nagyon is megnézi, mire dobja ki a pénzt. Világos, hogy nem szeretnék egy rossz mondattal a szezont végleg tönkrevágni. Ne felejtsük, az ellenség sem alszik eközben.

Schumacher a maga visszafogott módján kifejtette, hogy semmiféle új fejlesztés vagy aerodinamikai elem nincs az autón, amit a Hungaroringre terveztek volna. Hozzátette: lemaradásban vannak, a hockenheimi újításokat nem sikerült következetesen véghezvinni és letesztelni az elmúlt futam során, így ezek kiértékelése és finomítása erre a hétvégére maradt. A mérnökök így bőven el lesznek látva feladattal: párhuzamosan kell az “új” autókat elemezni és a magyar versenyre megfelelő egyensúlyt találni. Ez az hockenheimi és a mogyoródi pálya merőben eltérő karakterisztikáját tekintve nem semmi móka lesz. Rosberget láthatóan hidegen hagyta mindez, szórakozottan nézelődött.

“Vannak feladatok, amelyeket egy hétvége alatt nem lehet megoldani” – mondta a hétszeres világbajnok. “Most az a dolgunk, hogy a Hockeinheimbe hozott fejlesztéseket működésre bírjuk” – tette hozzá Schumacher. Próbálták a kollégák helyzetbe hozni és volt csapatáról is faggatni – ismeretes a Ferrari csapatutasítása Hockenheimben –, de a bajnok nem zavartatta magát, sőt hallgatólagosan pártjukra állt, csapatmenedzserével egyetemben.

Miután az engedélyezett néhány kérdés az egysíkú témaválasztás miatt hamar lezajlott, a pilótákat megkérték, hogy a kecskeméti új Mercedes-gyár vizuális makettjét virtuálisan építsék fel. Ezt a dolgozók ajándékkal köszönték meg… Két gyors TV-interjú (emiatt az ígért informatív és közvetlenebb kerekasztal-beszélgetés elmaradt, majd Schumiék ismét átvedlettek közönséges földi halandókká: biztató mosollyal tűrték a fotósok és autogramkérők hadának nyomását, amíg idejük engedte – na nem sokáig.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom