Connect with us

Elszállt a Chevrolet Volt ára?

20100728125002.jpg

Garázs

Elszállt a Chevrolet Volt ára?

41 ezer dollártól indul az árlista Amerikában, a sajtó nem ujjong.

Kedden nyilvánosságra hozta a General Motors a konnektoros hibrid Chevrolet Volt árlistáját, a bejelentést nem fogadta ujjongva a helyi sajtó. Lehetett sejteni, hogy az innovatív hajtáslánc (az elektromotort tápláló akkumulátorok lemerülése után az 1,4-es benzinmotor csupán generátorként kapcsolódik be a hajtásba) miatt nem lesz kifejezetten olcsó a Volt, a 41 ezer dolláros, vagyis körülbelül kilencmillió forintos árat azonban máris a prémiummodellekhez mérik az újságírók.

Nem is alaptalanul, mert a 7500 dolláros (1,6 millió forintos) adókedvezmény ugyan vonzó lehet, de a Voltnál közel tízezer dollárral olcsóbban lehet teljesen elektromos Nissan Leafet vásárolni, melyre szintén ugyanekkora jóváírás vehető igénybe. Csak viszonyításul: a tengerentúlon ötmillió forinttól lehet Toyota Priust vásárolni.

Erősen valószínű, hogy mire Európába érkezik a Volt, még tovább emelkedik az ára, a 12-13 millió forintos szint elérése sem kizárt, amely szinte biztossá teszi, hogy a technológia széles körű elterjedéséig és alkalmazásáig csak rétegmodell lehet a piacon.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom